fbpx
Strömlöst och hjälp kom

Strömlöst och hjälp kom

Igår kväll sent när vi precis avslutat den serie som vi följt ett tag, och skulle se det första på en ny så blev det kolmörkt. Vi drar ju alltid ner jalusierna på kvällen när det blir mörkt ute och släcker man lamporna så blir det verkligen mörkt. Så där satt vi som två frågetecken tills JR hittat den fina ficklampan han fick på Brico i julklapp. Det visade sig att vår ena jordfelsbrytare slagit ur och hur JR än försökte så gick det inte att återställa den. Vi suckade och gjorde oss klara att ta ut hundarna och sedan lägga oss för att sova.

Tyst och mörkt var det när jag vaknade vid sju. Fick lite klaustrofobi och nästan panik när jag tänkte att vi inte kunde öppna jalusierna på morgonen. Skulle vi behöva leva en hel helg i mörker? JR hade inte sovit speciellt mycket och på morgonen hade han pratat in på vår elektrikers telefonsvarare och även pratat med M som ringde runt överallt. Jag kunde somna om till strax före nio. M:s elektriker var i karantän så där kunde vi inte få någon hjälp.

Men med en pinne lyckades JR få brytaren att hålla uppe och voilá jalusierna åkte upp. Varde ljus och kylen satte igång. Nu kunde vi få frukost och behövde inte slänga mat. Eftersom måndagar verkar vara inköpsdag för alla så hade vi bestämt att JR skulle göra våra inköp idag lördag. Vilket visade sig vara genialt för nu var hyllorna välfyllda och inte mycket folk på Super-U. Med ifylld blankett och pass körde han iväg.

G vår elektriker ringde och kunde komma idag för ett byte av jordfelsbrytaren. JR kom hem med massor av varor och jag hade nästan vipplat klart. Det är ju vipplardag för mig. Efter att JR tejpat upp brytaren tidigare så hade jag kört igång en tvätt. När G kom och bytte brytare  så var tvätten klar. Vår gamla var tydligen utsliten och det kan bero på att vi hade en ojordad kabel ute när vi flyttade in. G hade förseglat den men brytaren hade nog jobbat ordentligt tidigare. Vi blev glada att få elen ordnad.

Med tvätten hängande på klädstrecket och huset vipplat och även våttorkat på sina ställen. Jag hade även torkat de fönster som Turbo jagat flugor på. Brukar göra det efter en raid från henne och igår var hon i sitt esse. Satte vi oss ner ute med vår b-vitamin och pustade ut lite. Helgen kunde fortsätta som vanligt nu.

Tittar uppåt och ser att kejsarträdet fått stora knoppar under natten. Det här ska jag verkligen följa och se hur det utvecklas. JR kör igång snabeldraken och jag stannar ute med hundarna. Sydfranskan spelar musik för mig verkar det som. Lite makabert med Fångarnas kör, även om det är en vacker sång. Sedan kommer en radda 50-talsrock med bl a contrylåten Lonly. Jag hör hur sydfranskan sjunger högt därinne och känner verkligen med henne. Hon kanske känner sig väldigt ensam?

Kuma är trött idag. Vadå? stiga upp vid nio är inte hans melodi och inget han älskar. Så i morgon får vi nog ge både honom och oss en sovmorgon. Tidigast tio tycker vi som friherrskap. Liiiite tidigt tycker Kuma men kan gå med på det om det är fint väder ute.

Nu återstår att se om vädret håller i sig och jag kan tvätta en maskin till i morgon. Hoppas för sedan är allt tvättat som var smutsigt.

JR blev stoppad på väg hem från Super-U av polisen. De hade spärrat vägen mot Beziers och kollade varenda bil. Men pappret var i sin ordning och vårat hus är ju i byn så….

Söndag i morgon och sommartid. Men vi ställer inte om klockorna förrens vi stiger upp. Tiden är inte så viktig. Att må bra och leva som man vill är viktigare.

7 svar på ”Strömlöst och hjälp kom

 1. Så skönt att elen kom igång igen så ni slapp leva i mörker.
  Du får väl sjunga med, kan ju bli riktigt roligt.😉

 2. Hoppas att du och familjen trots allt har det bra. Tänker mycket på er även om jag inte har varit aktiv här på länge.

 3. Eldrivna jalusier låter lyxigt. Men det kanske är vanligt i Frankrike?
  Instämmer helt med din sista mening i inlägget! 🙂

 4. Vad skönt att det ordnade sig med elen! Snacka om att man är beroende av el…
  Här har jag redan hängt en tvätt på taket (lakan) och ska snart hänga en här på terrassen också. Maskinen piper nog vilket ögonblick som helst 🙂

  Ha en bra dag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: