fbpx
Sommartid

Sommartid

Alltså dags att vrida fram klockan en timme igen då. För mig krävs det alltid en tid av tillvänjning och så gör vi succesivt för hundarna också. Men visst är det skönt när solen går ner först vid 20.00 på kvällen. Idag har vi haft riktig värme och jag körde en maskin med tvätt. Brukar inte göra det på helgen men tidigare i veckan har det inte varit något bra torkväder.

Jag satt ute en stund efter att vi intagit våra b-vitaminer och Turbo gjorde mig sällskap. Kuma ansåg att det var skönare inomhus. Nu hade jag ju satt på gallret framför fönstren i rummet och där låg han ändå inne men ändå lite ute.

Turbo hittade en kotte från trädet att leka med. Idag spelade inte sydfranskan någon musik men hon sjöng när hon tvättade grinden. Det gäller att roa sig nu när vi går in på tredje veckan av undantagstillståndet. Det är förlängt till den 15:e april och jag tror att den första glädjen över extraledigheten börjat gå över. Man har insett allvaret med viruset och har kanske någon närstående som blivit riktigt sjuk.

Fåglarna kvittrar som tokiga nu när värmen kommit. JR håller på att sätta upp plattor vid alla fönster och är snart klar med det. Tycker att det blir väldigt fint. Jag skulle vilja klippa rabatten igen men har denna högra hand som spökar. Eftersom det är en lite konstig värk så var jag in på internet och har förstått att jag har något som heter karpaltunnelsyndrom vilket betyder att en nerv kommit i kläm. Jag har pirrningar i tummen,pekfingret och långfingret och på natten vilket tydligen är vanligt så bränner det i handen. Känseln i tumm-och pekfinger spetsen är minimal vilket gör att jag har svårt med vissa finmotoriska saker som att skruva av korkar mm.

Så jag ska äta antiinflammatorisk  medicin och JR ska få köpa bandage till handleden nästa gång vi har en inköpsdag. Det ska tydligen hjälpa. Nu har jag min vita tubsocka som jag klippt av. Resåren vid ankeln har jag vikt dubbel över handleden. Det känns inte sämre i allafall.

Så då har jag gnällt av mig och kan meddela att jag mår väldigt bra ändå. Läste förresten att lägenhetsinnehavare här i Occitan upplåter lägenheter i närheten av sjukhusen gratis till sjukvårdspersonal. De ska inte behöva färdas långa sträckor kommunalt till sina arbeten. Så viktiga anser man att de som arbetar på sjukhusen är här nere. Man skickar även en färja ner till Tanger i Maroco som ska hämta hem franska husbilsresenärer. Den ska lägga till i Sete i Frankrike. Spanien tillåter inga färjor att lägga till i landet.

Jag hoppas att vi snart ska kunna säga efter coronaviruset så gjorde vi det eller det. Ser ni busken i vänstra hörnet? Nu har den nästan slagit ut. Det går fort nu på alla håll och kanter verkar det som.

Snart påsk. Vad ska ni göra i påsk? Vi ska vara HEMMA och naturligtvis äta ägg. Inte träffa en enda kotte förutom de kottar som Turbo hittar i gräsmattan.

6 svar på ”Sommartid

 1. Ja, övergången till sommartid är lite jobbigt.
  Det där karpaltunnelsyndrom blir ofta opererat innan det blir bra.Hoppas att du lyckas bli smärtfri på egen hand.

 2. Vi ska förmodligen också vara hemma i påsk. Haha! Stryk det där ”förmodligen” vi får ju inte gå ut förrän efter påsk. Men vi ska nog köpa lite sill i affären tvärs över gatan och hoppas på att denna påsk inte regnar bort som det gjorde ifjol. Äta sill på terrassen får bli vårt påskfirande 😀

  Ha en bra start på veckan och hoppas att handen blir bättre när du får din medicin!

  1. JR tog Mackan till Super-U idag. Det regnar ute och då jag letade efter ett paraply, hittade jag mitt stöd för tummen 😄 foto i bloggen senare.
   Vi har ingen sill i vår affär så det blir ägg och champagne i påsk. 🥚🍾🥂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: