Frisk luft varje dag

Nu när värmen kommit och solen lyser så är vi ute mest hela dagarna. Helt otroligt hur växterna slår ut varje dag. För någon dag sedan fotade jag en blomma på syrenbusken och nu har fler slagit ut på bara någon dag.

Men idag var inte himlen klarblå utan lite gråvit till en början. Men värmen var det inget fel på. Jag gjorde mig klar och satte mig ute för att inte störa JR som skulle deklarera. Det är ju dags för det nu.

Fick sällskap av hundarna som tyckte att det var behagligt väder. De behövde inte leta skugga utan kunde ligga där de ville. Jag satt och lyssnade på grannen som tydligen har fått corona och hostar ihärdigt och nyser. Men fimpan är en storrökare så hon ska nog vara lite försiktig.

Minsta lilla ljud blir ju intressant när det är så tyst som nu. I morse flög en helikopter precis över vårat hus. Känns lite obehagligt just nu. Jag blir även orolig när så många i Sverige inte verkar ta detta virus på allvar. Nu när experter säger att det kan vara luftburet så är det ännu farligare.

Vi är glada över att ha vår trädgård där hundarna kan sova i gräset om dagarna. Kuma tycker om tystnaden och lugnet som är. Visserligen brukar det vara väldigt lugnt på denna sida av huset ändå. Det är ju ingen genomfartsgata. Det är på andra sidan huset det händer.

Fast dessa dagar är det väldigt tyst och stilla här också. Inte många bilar kör förbi.

Gick runt lite för att titta till citronträdet och JR kom ut från köket. Nu var han klar med deklarationen och vi pratade dekoration på denna sida. Tror det blir jättefint. Vår frukosthörna ska det bli där vi spanar på trafiken och äter våra ägg. Men när vet vi inte idag och för oss brådskar det inte heller.

När nu JR var klar med sin deklaration så var det dags för mig. Nuförtiden går det så snabbt så man knappt hinner med. Tjoff och så hade jag deklarerat. Passade på att betala in kvarskatten som jag hade också. Skönt att få allt klart.

Ikväll är det nog ännu varmare än det var under dagen. JR har gått runt och vattnat lite här och där. Knappt att man vill gå inomhus när det är så fint väder. Men snart ska vi applådera alla sjukhusanställda som sliter för allas hälsa. Mina tankar går till dem.

  6 reaktioner på “Frisk luft varje dag

 1. evadramin
  april 8, 2020 kl. 22:36

  Ni har ju härligt försommarväder nu. Så gott era hundar har det i er fina trädgård.
  Jag har också deklarerat i dag och betalt, skönt att ha det gjort. Vilken skillnad mot hur det var förr.
  Angående luftburet så är ”experterna” långt ifrån överens. Agnes Wold tror inte på det och jag tycker hon är mycket trovärdig.

  • april 9, 2020 kl. 02:11

   Hoppas Agnes har rätt och experterna fel 👍

   • evadramin
    april 9, 2020 kl. 10:44

    Agnes Wold är faktiskt en expert som är mycket anlitad av olika medier.

   • april 9, 2020 kl. 11:04

    Gillar hennes humor ☺️

 2. april 9, 2020 kl. 10:51

  Ser väldigt skönt ut där i er trädgård. Har inte saknat min förut, men gör det lite nu kanske när utegångsförbud råder. Men, men. Garaget är ändå bättre än ingenting att promenera i 🙂

  Ha en riktigt GLAD inledning på påskhelgen!

  • april 9, 2020 kl. 11:05

   Önskar er detsamma 🌷💐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: