fbpx
Skärtorsdag

Skärtorsdag

Man brukar skoja och säga att detta är Finlands nationaldag. Ni vet inte skära bara rispa. Fast jag måste ju säga att de verkar ah bättre beredskap än den svenska. Jag har idkat min dag till filosofiska funderingar och tittat på när någon jobbade.

Vinfältet börjar lysa mer grönt än brunt nu. Här satt jag i skuggan av våra träd och tittade på när traktorn körde fram och tillbaka mellan raderna av vinrankor. Rofyllt var det och det behövde vi efter morgonens väckning.

Jag vaknade av att herr fimp skrek åt bollkalle för något fuffens han hade gjort eller så var han inte uppstigen. Jag klämde ihop ögonlocken då klockan visade 09.30. och då ville jag inte stiga upp. Bara några minuter senare började ett ihållande ljud. Någon slipade något precis i närheten. Grannen hade en hantverkare som slipade och det varade ett bra tag. JR vaknade motvilligt och vår dag började.

Jag och hundarna tillbringade dagen i skuggan och det kändes som semester. JR klarar inte av att sitta och bara vara hur länge som helst. Han försvann efter ett tag till baksidan där han pysslade med något hål i väggen tror jag. Själv nördade jag in på youtube och svenska låtar. Det var Roxette, Weeping Willows,Peter Jöback, Helen Sjöholm,Aviciii och många fler. Tänk, så bra musik svenskar gör. Grannen verkade uppskatta musiken från Mamma Mia. Även First Aid Kit var fin.

Nu börjar snart vårat kejsarträd blomma och det ser jag fram mot. Det förändras för var dag tycker jag. Som den hundmänniska jag är har jag levt med naturens växlingar i många år. Man ser hur förändringarna kommer och våren är ju min tid så detta gör mig så glad.

Tittade mot grannen och blev avundsjuk. Jodå, deras träd har fler blad. Men så vände jag blicken mot vårat mullbärsträd och där kommer flera gröna blad. JR har misströstat lite och nu kan jag visa på att nu snart kommer det att prunka av gröna blad. Mitt i all denna coronabedrövelsen har åtminstone växtligheten vett att pigga upp humöret på oss. Jag gläds åt varje litet blad och blomma som poppar upp.

Jag älskar att bo här och ångrar inte en tum av det vi gjorde. Det kommer en ny vardag av detta så småningom och ibland kan det vara bra att tvingas att stanna upp och reflektera över saker. Detta är året för eftertanke och kanske funderingar på hur livet ska se ut i fortsättningen.

Glad Påsk !!

 

4 svar på ”Skärtorsdag

 1. Underbar utsikt över vinodlingen.
  Ja, växtligheten bryr sig inte om människans virus, den har nog av sina egna.

 2. Vi ångrar oss inte heller att vi tog steget att flytta hit till Torrevieja. Även om vi nu sitter i karantän och fått den förlängd till 26/4. Minst…

  Ha en lång och fin fredag!

  1. En erfarenhet rikare eller hur?
   Eftersom det är varmt och skönt så hoppas jag att den blir lång. 😄
   Önskar er en fin lång fredag också!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: