Och radion spelar om och om igen….

Vi har radion på varje dag och med jämna mellanrum kommer:”attention alert de coronavirus”. Råd och förbud vad vi som bor här i Frankrike måste tänka på. Inte lätt att glömma vad som sker i världen just nu. Men så stiger man ut på trappan och där är den fina trädgården och alla fåglar som kvittrar. Tur att naturen finns.

Ett stort andetag. Ja, de förespråkar att vi ska andas djupt in i näsan och ut genom munnen. Allt för att träna lungorna.  Så det gör vi allihop var morgon. Sedan tar vi en tur runt huset för att kolla in läget. Allt innan frukost. Påskafton till ära var JR och köpte färskt bröd på Super-U. Så gott tyckte både hundarna och vi. JR kunde berätta att det var inga poliser ute och inga vakter vid affären. Hm… Det vi sedan märkt är att det varit fler människor ute och gått och fler bilar. Ryktet går snabbt att polisen är borta. Varför är den det?

Vi är ändå på vår vakt och stannar i trädgården. Men tusan så gott det var med färskt bröd. JR berättade att det var kö in till poolaffären idag. Måntro det 🙂

Det blommar och frodas i trädgården. Mina pelikaner (pelargoner) trivs där bredvid Leo. Så fina. Det finns ju en året sort och så men det struntar jag i för röda ska det vara i min värld. De ska se ut såhär. Vad ni andra har för sorter intresserar inte mig ett dugg. Men har ni röda så får ni mitt intresse. Envis som en oxe var det någon som sade och det stämmer minsann på mig i vissa avseenden.

Någon vräker sig i sängen efter en dag utomhus. Just nu har hon bråttom ut på morgonen eftersom hon är i löp. Men här kan jag naken som Eva öppna dörren och släppa ut henne. Sedan lägga mig ner och vakna sakta i min takt. Väcka herrarna som är ena sjusovare båda två. Livet är väldigt trevligt just nu tycker jag, även om min hand inte är hundra bra. Men jag har inte ätit en enda dolipran = alvedon på svenska, på fyra dagar.

Påskaftonskväll bjuder på varm kokt korv med bröd och ett gott rött vin från vingården här intill. Sedan en ostbricka som bara är mmmm.

Ha en fin Påskafton!!!

 

Inläggsnavigering

  4 reaktioner på “Och radion spelar om och om igen….

 1. evadramin
  april 12, 2020 kl. 00:06

  Att andas rätt är väldigt viktigt och just andas in genom näsan och ut genom munnen är så bra. Man liksom syresätter blodet då och det lär vara bra.
  Pelargoner ska vara röda och dina är väldigt fina.

 2. april 12, 2020 kl. 11:20

  Såg skönt ut där i sängen 🙂 Åh vad sugen jag blev på varmkorv nu!

  Ha en fin påskdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: