Från mitt hörn i världen

Ett fint duggregn gjorde att det inte blev utomhusaktiviteter idag. Hundarna är inte glada, men jag greppade kameran och gav mig ut. Inte så långt utan mer till kistan under taket vid dörren. Hade ingen lust att bli våt igen. JR satte sig med läsplattan och försvann in i youtubes förlovade värld. Finns en del trevligt att titta på även för oss lite mognare människor.

Det slutade regna och jag tog några vändor runt huset, tills hundarna uppgivet tittade på mig.

Gräset glittrar av vattendropparna som fallit och ser nästan ut som att vara av silver. Jag tränar ju lite på olika inställningar på kameran och det är faktiskt roligt att se skillnaderna. Nu sparar jag endast de foton som blir som jag vill och kasserar de andra.

Men jag har inte snöat in mig på att glo i marken utan höjde blicken och där borta var Sydfranskan som vinkade glatt i sina blå plasthandskar.

Hon ville nog också ha en nypa luft och vad piggar upp om inte vinkningar till grannen. Fimpan med familj är som bortblåsta och vi misstänker att de trots förbudet kört till släktingar uppe i bergen. Det går att ta sig dit på småvägar för att undvika polisen. Oss gör det inget för då blir det så lugnt. JR pytsade över bollen till dem i går kväll och det duggregnade ju så det var nog inte så farligt att Turbo och Kuma kissade på den. BollKalle ska väl ändå inte slicka på bollen.

Jag gör ju min yoga varje morgon eller åtminstone då vi stigit upp. Sover ju rätt länge allihop och mår bra av det. Sedan brukar jag köra korta meditationer när jag känner för det eller någon längre när jag har lust. Här på kistan blev det en kort stund och det var skönt.

Det är ändå grönt och fint såhär på våren innan solen blekt färgerna. Något vi lagt märke till är att de två nybyggda husen inte har en enda stupränna eller hängränna. I våra ögon är det märkligt och andra hus runt omkring har ju det. Även äldre hus.

Vi har ätit en ostbricka till lunch idag och till det ett gott glas vin. Vem har sagt att man endast kan äta det på kvällen? I regel är vi så trötta att vi inte orkar äta något då. Ska tillägga att vi äter sena middagar så vi är rätt nöjda med en kopp kaffe sen.

Något mer spännande har inte hänt på denna udde idag. Jag hörde polissirener på avstånd ett par gånger när jag var ute. Kanske blev det en dyr fredag för någon?

Turbo löper på både ute och inomhus. Jag torkar blodfläckar och hon droppar. Men jag måste säga att hon är duktig på att hålla sig ren. Det är när hon ligger stilla länge och rör på sig som det kommer några droppar. Jag har alltid tyckt att det är bättre att tikarna lär sig hålla sig rena istället för att ha på löparbrallor. Därför har våra tikar när de nått mogen ålder inte lämnat många droppar efter sig. Så resonerar vi och andra får göra som de vill.

Önskar alla en fin fredagskväll !

  4 reaktioner på “Från mitt hörn i världen

 1. evadramin
  april 17, 2020 kl. 21:13

  Så fick vi svar på vad som hände med bollen!
  En god ostbricka med gott vin kan man väl äta vilken tid som helst på dagen. Tycker det kan vara perfekt som ett litet mellanmål när man är sugen på något gott. Vi gillar lite god ost i tärningar med oliver till. När som helst.

 2. april 18, 2020 kl. 11:00

  Vilka fina efter-regnet-bilder 🙂

  Vi äter oftast vårt huvudmål till lunch (enligt spanska tider, runt 14-tiden) och sen bara nåt lätt plock på kvällen. Typ frukt/ost/korv (fast inte alla grejer på en gång 😉 ). Tycker det funkar bra 🙂

  Ha en fin lördag!

  • april 18, 2020 kl. 11:10

   Ja man anpassar sig efter sederna i det land man bor i.
   Hoppas ni också får en fin lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: