91% luftfuktighet

Snacka om svettning. Så klibbigt det varit då duggregnet fallit sedan igår och hela dagen. Vi körde en golvtvättning idag och det behövdes enligt JR som hällde ut vattnet efter min moppning. Nu är det rent och det känns bra efter att ha fått duscha själv. Men nog är det roligare när solen är framme, fråga Turbo.

Denna fiskmås får illustrera morgonens dummaste krönika jag läst någonsin. Jonatan Unge har skrivit den i Aftonbladet och när jag läste rubriken tänkte jag att det skulle vara en rolig läsning full av ironi. Men när jag läst texten undrade jag om människan varit full eller blivit galen. Att skriva en text där man kastar skit på en hel landsända med dess invånare, är ju verkligen att spä på den ilska resten av landet har mot stockholmare= fiskmåsar. Om man sedan som Unge verkar vara bosatt i Malmö, är det ju helt hål i huvudet att totalt göra ner människorna där. Om han tycker sig vara fruktansvärt illa bemött tills nu så kan han nog inte räkna med bättre behandling i fortsättningen.

Om det nu var skrivet för att vara ironiskt så missar han målet totalt. Sedan gagnar han ju inte andra fiskmåsar med sommarhus och husbilar som gärna åker ner till skåne. Nej, precis som flera andra tycker jag att stockholmare ofta trampar i klaveret och verkar mindre intelligenta än de som bor i övriga Sverige. Men vi basunerar inte ut det i tidningar utan suckar bara och lever som vi brukar. Jag tycker synd om fiskmåsarna som inte förstår bättre och verkar ha mindrevärdeskomplex som hela tiden måste basunera ut hur bra de är.

Nu vill jag ha tillbaka solen och kunna tvätta lakan och kläder. Naturligtvis kan jag göra det trots regn, men inte torka det ute. Varken hundarna eller jag har haft lust att vistas utomhus idag. Men nu räknar vi ned mot inlåsningens slut. Kommer på att någon på facebook tyckte att det är så skönt att bo i Sverige där man blir behandlad som vuxen. Så att restaurangerna var proppade med dessa vuxna människor i går.

Jag känner det som att folk blivit helt dumma i hövvet på vissa håll. Sunt förnuft är tydligen någon slags konstig saft eller?  Ibland läser jag uttalanden från myndighetspersoner som får håret att resa sig och undrar vad de går på för drog. I krig och kriser visar människan sin verkliga sida.

Orkar inte med alla tokar som dricker lördagsgrogg och sedan häver ur sig dumheter. Värre är väl om de gör det utan droger i kroppen.

Med önskan om sol i morgon till Alla !! 🙂

 

  4 reaktioner på “91% luftfuktighet

 1. evadramin
  april 19, 2020 kl. 20:45

  Jonatan Unge googlade jag på för jag hade ingen aning om vem det var. Kan nog klara mig utan honom i framtiden också kom jag fram till. Kan inte förstå att trevliga Cecilia Hagen kan vara mamma till honom.
  Folk i storstäderna tror på något vis att dom är helt annorlunda än andra folk. Skrämmande.

  • april 20, 2020 kl. 02:05

   Tack, du gjorde min kväll med dessa ord.

 2. april 20, 2020 kl. 10:17

  Tack! Din önskan om sol slog in här i alla fall 🙂

  Hoppas du får en solig start på veckan du med!

  • april 20, 2020 kl. 10:32

   Näe, regn idag med och så tråkigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: