fbpx
Det kunde regna ännu mer

Det kunde regna ännu mer

Börjar bli lite tjatigt med detta väder nu. I morse strilade det riktigt ner så jag tog fram min jacka med huva och traskade ut. JR skulle till bilverkstan vid Super-U och se om den var öppen. Så han traskade längre och tog paraplyet.

Vi hade tur och verkstaden var öppen och kan byta batteriet i Mackan redan i morgon. Här är det service minsann och det har vi fått uppleva flera gånger sedan vi flyttade ner hit. När vi hade problem med pumpen i Mackan bytte de den på husbilsfirman under tiden vi väntade. Vad då boka tid? hade de haft batteriet på verkstaden så hade de säkert bytt det idag.

Vattenringar på bordet ute. Idag tänker jag inte prata om andra ringar, utan riktar min blick utåt, bort mot annat.

Lite sol på det här och sedan kommer allt att slå ut som gröna bomber. Här syftar jag på mullbärsträdet. Vi klippte ju ner det rätt hårt i höstas men det kommer sakta tillbaka. Denna höst behöver vi eller JR inte såga så mycket i det. Ser ni den fula färgen på himlen?

Vet inte riktig hur jag tänkte här eller det vet jag ju och att det inte blev som jag ville. Men bladen är ju riktigt fina. Jag är nog inte helt koncentrerad idag och det kan bero på regnet.

I ett plötsligt infall plockade jag fram mina almanackor och började läsa hur den 20:e april varit andra år. Det var lite som en påse gott och blandat. De böcker jag har kvar är från det år då jag slutade mitt liv som anställd 2011. Sedan körde jag eget i några år tills det blev som en never ending story. Franschise var inget jag kan rekommendera och något jag ångrar. Men jag kom ur det utan att förlora vare sig förstånd eller pengar.

Sedan dess har jag varit en som skriver och så får det fortsätta. Vädret och temperaturen har varit ömsom tvågradigt plus till frost om morgonen. Glada hundar, våta hundar och leriga hundar har vi haft. Några har fallit ifrån och nya har kommit till oss. Alla har berikat våra liv och jag ångrar inte en enda som vi haft. Gemensamt för alla är att efter ett par år så har de blivit väldigt pratiga. Kanske för att vi pratar mycket med våra hundar.

Ibland får jag till skärpan där jag vill ha den och så är det ju med allt här i livet. Som reklamen säger att plötsligt så händer det. Vi föds alla med en påse gott och blandat. Ibland tittar man i påsen och tar en bit man vet är god,andra gånger tar man en bit på måfå och då vet man inte vad den smakar.

Lite så var det att läsa i almanackorna och det är rätt skönt att de tillhör historien nu. Men intressant att läsa vilka tankar och idéer man hade då.

Om det bara vill sluta regna snart.

6 svar på ”Det kunde regna ännu mer

 1. Så skönt att få tid så snabbt utan långa väntetider. Så grönt det börjar bli utanför där det är vinrankor.
  På den ena bilden är bakgrunden skarp men på den andra är den vita blomma skarp. Är det en syren som håller på att slå ut. Gillar bilden.
  Kul att kolla tillbaka ibland.

 2. Skönt med sån braig service! 🙂

  Här har jag nån rolig app (?) som varje dag via våra bilder i molnet (där finns hela arkivet) visar upp ett urval sen gångna år under rubriken ”Den här dagen (datum (ex 21 april) ) ”. Sen visar den bilder från ifjol, 2 år sen, 3 år sen osv. Eftersom Anders har satt fotodatum även på inskannade bilder (efter bästa förmåga) så kan det bli lång backning. Igår kom det till exempel upp bilder som var från 50 år tillbaka 🙂 Nu stämmer såklart inte datumen till 100% på dom gamla bilderna, men det är oftast i närheten i alla fall 🙂

  Hoppas ni slipper regn idag!

  1. Näe då, det regnar idag med och i byarna vid centralmassivet som börjar efter byn efter vår, är det översvämning och elavbrott sedan igår. 😳

 3. PS: Vi roar oss med att kolla på bilderna genom åren genom att Anders på nåt vis får upp telefonen på stora skärmen vi har som TV. Då kan vi titta tillsammans och minnas. En kul sysselsättning i dessa tider 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: