fbpx
Trötta idag

Trötta idag

Blev väckta av klockan och en röst som rabblade något. JR sade att det var spanska men jag tyckte nog att det var franska. Vi vaknade i alla fall och masade oss upp. En snabb frukost och sedan kom vår engelske elektriker G. Vi behöver elkabel utomhus för pool och annat. Bra att passa på när han inte har för mycket att göra.

Efter tre dagar med regn kom solen fram idag. Nu ska det bli varmare ute och uppehåll säger France meteo. Dags att klippa gräset igen nu. Jag satte mig ute med hundarna när kabeln var dragen ute.

Jag satt som en påse potatis i stolen och bara var i flera timmar. JR var behjälplig med handräckning och annat till G. Han och hans fru har bott här i sju år och nu är det stora förändringar för dem. Efter brexit måste alla engelska medborgare söka visum för att åka till något land i Europa. Så G och hans fru måste söka visum om de vill åka till Spanien,Portugal eller Tyskland. Åker de till England måste de söka visum hit till Frankrike, trots att de bor här och har ett hus. Detta visum tar flera månader att få. G berättade att det är ca 2 miljoner engelsmän som har semesterbostad eller bor i Spanien.

Med denna coronan blir det ännu värre att ta sig till semesterbostad för engelsmän. Hur det blir för de som bor i ett EU-land återstår att se. Frankrikes premiärminister har hållit presskonferens idag och tydligen ska landet öppna upp en del från och med den 11:e maj. Riktigt hur allt ska gå till vet jag inte riktigt ännu då en översättning på google inte är alltför tillförlitlig. Återkommer när jag kommit över någon bra översättning.

Där körde G iväg och hundarna spanade så att inte husse följde med. Han gick ju med utanför grindarna och det var inte bra. Denna dag blir det inget mer gjort utan vi tar kompledigt. Vi är mycket trötta och det är ju en dag i morgon också. Sitter mest och gäspar just nu och hundarna sover. Misstänker att JR snart tar sig en lur också. Jag vill inte gärna göra det då huvudet känns så mosigt efteråt.

Blir en tidig kväll istället för mig. Vi har verkligen anammat pensionärstider och lämnat det som kallas normaltid av några och strafftid av andra. Att leva efter sin inre klocka är det bästa för att man ska må bra. Det är nog det som är frihet under ansvar. Man ansvarar för sitt eget liv.

4 svar på ”Trötta idag

  1. Hemskt att gå upp för tidigt på morgonen. Hela dagen kommer liksom i otakt på något vis. Så skönt att bara sitta och bara vara några timmar.
    Nu får ni sova ut ordentligt i morgon.

  2. Brexit i kombination med corona gör det inte lättare för engelsmännen att resa inom Europa direkt. Här i Torrevieja är den största utländska gruppen engelsmän. Eller kanske var? I och med brexit fick många kalla fötter och sålde sina boenden här, har jag hört.

    Ha en fin lill-lördag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: