Ljusning i tunneln

Äntligen ska inlåsning börja släppa en del för oss. Affärer ska få öppna och vi röra oss 10 mil utan papper, från bostaden. Munskydd är ett måste och vi får se om vi kan hämta någonstans eller köpa. Annars får väl symaskinen komma fram och så får jag sy ett par. Det ska finnas instruktionsfilmer på hur de ska se ut, så det ska jag klara av.

En annan färg på himlen idag och lakanen hänger på tork efter att jag kört dem i tvättmaskinen. Det blåste lite så parasollet var lite oroligt men jag hade det uppe när jag satt ute med hundarna.

Gräset har växt en del men det tycker Kuma bara är skönt. Får hålla koll på hundarna idag för Turbo är väldigt höglöpande och springer runt med hög svansföring. Tur att lilleman är till åren för han springer inte efter. Det orkar han inte.

Nu är vårat fina konstverk klart. Jag har funderat på vad som ska få klättra på det och idag kom jag på det. JR tycker också att det är en bra idé.

Det blir rosor eftersom de trivs väldigt bra i detta klimat. Ska leta efter värmetåliga sådana som dessa jag har framför fönstret i rummet. De blommar från i början av mars till slutet av december. Blir ett fint färginslag på det gamla staketet och så får vi en liten rosenträdgård där. Allt detta ska köpas in efter den 11:e maj. Vi har ju en Jardin precis utanför vår by. Lite mer vill vi också köpa som trä till framsidan. JR ska bygga ett trädäck och sedan tror jag att vi köper en pergola där wisteria = blåregn ska få utgöra tak.

Bouganvillan mår bra vid bänken. Men riktigt tät är den inte ännu. Tänkte först ha sådana vid gamla staketet och hittar jag inte rätt rosor så får det kanske bli sådana. Jag vet ju inte vad  som finns nu efter inlåsningen och om leveranserna börjat komma igång ännu. Hoppas verkligen potteriet nere vid vägen mot Vias öppnat för mina stolar och bordet står ju där.

Det pratas även om inte EU kan utarbeta något slags turistvägar så den näringen kan köra igång. Många länder vid Medelhavet har ju en stor inkomst från just den delen och kanske kan det bli något.

Men att det ska bli som vanligt händer nog inte under detta år. Teatrar, biografer och restauranger får inte öppna än på länge. Då lär inte turister vara så benägna att ta sig ned hit. Sedan tänker jag på att turisttäta områden som Mallorca och Benidorm kan ske mår bra av detta i slutänden. Dessa suparresor som ungdomar gjort får kanske ett slut här och det hade väl bara varit bra. Tror även att resorna med flyg blir väsentligt dyrare än de varit. Det innebär att endast de som verkligen vill till medelhavets länder åker. Seriösa turister är väl det länderna vill ha. Då menar jag de som vill uppleva en annan kultur, mat och atmosfär.

Men det återstår att se hur det blir.

  7 reaktioner på “Ljusning i tunneln

 1. evadramin
  april 29, 2020 kl. 21:02

  Kuma ser ut till att njuta i gräset.
  Vackra rosor i en liten rosenträdgård tycker jag verkar helt ljuvligt.
  Så skönt att ni snart kan röra er mer fritt och över större område. Men men ska inte glömma att fortfarande iaktta största möjliga försiktighet.

 2. boihusbil
  april 30, 2020 kl. 09:05

  Vad skönt att ni Frankrike 🇫🇷 ser att det går att öppna upp lite. Vad som händer med turister i sommar återstår att se. Även för oss.

 3. april 30, 2020 kl. 10:37

  Oj! 10 mil lät som rena rama drömmen… Här ska vi i alla fall få gå ut från och med på lördag, men vilka restriktioner som kommer att gälla har dom inte kommit ut med. Inte som jag har sett i alla fall.

  Ha en så fin Valborg som det bara går!

  • april 30, 2020 kl. 11:12

   Vi får göra så gott vi kan, ni också 1😄

 4. april 30, 2020 kl. 16:53

  Om du vill ha en klätterväxt som kaskadväxer och har riktigt lång blomning, så är ”Bignone” ett hett tips (https://www.gammvert.fr/conseils/conseils-de-jardinage/plantes-grimpantes-plantation-entretien). Otroligt vacker och extremt tålig. Enligt vår trädgårdsmästare är Bougainvillean svår i vår region och i vår trädgård fick han rätt; den ville sig aldrig riktigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: