fbpx
Vi fick post idag

Vi fick post idag

Just i dessa dagar är det inte ofta vi får post i brevlådan, men idag så hände det. Vi fick en communiqué från mairen. Munskydd kommer i början på maj och sedan var det alla direktiv som premiärministern sade. Man får samlas 10 st och vistas 10 km från hembyn utan papper som säger varför.

Men JR körde till Super-U idag för att göra en del inköp inför helgen och nästa vecka. När han kom ut från affären såg han en svenskregistrerad bil och då rutan var nere, ville han heja lite. Vi är ju introverta och brukar inte flyga på folk men eftersom vi bor i en by där vi är de enda bofasta svenskarna ville JR vara lite trevlig. Han hejade och frågade om vederbörande som satt i bilen bodde i byn. Inte så troligt men ändå en öppningsfras. Svaret han fick gjorde att jag inte kan låta bli att berätta detta. ”Nej, jag bor i en riktig bergsby”. Min undran är nu om det finns fejkade bergsbyar eller om stackarn trodde att vår by är en slags bergsby. Thézan är en vinbondeby med vinfält och bergen är långt borta.

Där borta skymtar bergen och någonstans ligger den vackra byn Roquebrunn. Inte ens vår närmaste by Murviel är en bergsby. Vi bor mitt bland vinfälten och det är ju något vi själva valt. Efter det snorkiga svaret JR fick sade han bara”roligt för er” och gick sin väg.

Det verkar bli varmare för varje dag och jag har kört mina maskiner med tvätt som fått torka ute. JR har satt cement runt stolparna som håller den gamla grinden så nu är det projektet klart.

Flera säckar jord köpte JR idag och så småningom ska det nog bli fint här också. Det räcker ju inte på långa vägar men vi har inte så stor lastkapacitet på cykelhållaren. Fick tips om en fin växt med blommor som verkar trivas i detta klimat och om inte bouganvillan tycker det är roligt här så byter jag ut den. Men än så länge verkar den tycka om läget. Jag har andra ställen som jag vill ha klängväxter så denna bigogne kommer med all säkerhet växa i vår trädgård.

Det har varit lite mer liv och rörelse på gatan idag. Kan bero på att många är lediga och tar ut den nya friheten i förskott. Det är ju tillåtet att besöka släktingar nu och gamlingarna fick besök av troligtvis ett barnbarn idag. En vecka mer eller mindre vad spelar det för roll tycks man anse. Ser ni trappan där till vänster? Jag hade blivit tokig av att ha den trappan att gå uppför och nedför varje dag. Ser ni soptunnan däruppe? Varje måndag och torsdag töms den NERE PÅ GATAN 50 meter bort. Ja, ni förstår vad jag menar.

Det smakar bra att äta ute. Turbo har redan börjat äta vissa saker ute. Vi satt ute ett tag men så kom det kastvindar som hette duga och Kuma ville gå in och jag tyckte att det nog var bäst att veva ner parasollet. Men vinden avtog och det blev lugnt på himlen. Mörka moln seglade förbi vår by. Faktiskt rätt skönt att bo i en vinbondeby. Vår bonde på andra sidan gatan vinkar glatt när han kör iväg med sin traktor.

Valborg har vi inte firat på många år då vi har en väldigt introvert hund som inte tycker om stora sällskap, ja inte små heller för den delen. Han vill vara hemma med oss och helst ligga i soffan med JR som sitter bredvid och killar på magen.

Men ändå det är min kväll ikväll då alla körer sjunger Sköna Maj välkommen. Min namnsdagsmånad börjar. I mitt tycke en väldigt fin månad.

 

7 svar på ”Vi fick post idag

  1. Det verkar så trivsamt i eran bergsb … hrmf! Vilka otrevliga idioter det finns. Jag fyller år den tredje så jag gillar också maj månad, fast denna gång blir det inget kalasande av. Kram

  2. Finns folk till allt. Men lite vänlighet är ju aldrig fel. Er by tycker jag verkar vara väldigt trevlig. Så fint med vinodlingar.
    Med den trappan måste man ha starka ben.
    Och grattis Maj, hela sköna månaden maj.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: