fbpx
Första Maj

Första Maj

Inget är som det brukar denna dag. Inga fysiska majtåg någonstans och en blek svensk statsminister hade köpt sig tid i Svt. Eller fick han tv-tid gratis? Jag lyssnade inte på honom men däremot på Tegnell som plötsligt inte är säker på att Sveriges metod att besegra viruset är rätt. Kanske lite sent att börja tvivla nu.

Igår firade vi inte speciellt och grannen hade tydligen bjudit till aperó i trädgården, som fick avbrytas då det kom en störtskur. Men värme har vi fått och det ska bli varmare nu. Kör redan med t-shirt och snart åker sockorna av på kvällen också. Idag har vi jagat hundar i trädgården då Kuma varit helt galen i Turbo. Hon viker fortfarande svansen och här gäller det att vara snabb. Det höll på att bli en orgie i trädgården en gång och det lyckades jag avstyra i sista stund.

Mina lavendelbuskar börjar få blommor och nu ber jag er att blunda för allt det gröna runt omkring. Jag ska klippa ner det i morgon. Hade tänkt göra det idag men det regnade i förmiddags och sedan började det att blåsa. Men det man inte gör idag kan man göra i morgon. Detta är faktiskt den minsta av buskarna som jag inte trodde skulle klara sig. Ibland är det roligt att ha fel.

Kumquatarna verkar trivas bra för det kommer nya frukter hela tiden. Jag plockar var och varannan dag från buskarna. Om en dryg vecka ska vi ge oss ut och se oss om lite för första gången på många veckor. Med el-räkning och pass ska det fungera. Lite nervöst då vi har en svenskregistrerad husbil. Men blir vi stoppade så har vi vederbörliga dokument med oss.

Himlen har varit lite si com sa idag och jag kollade på radar att regnväder har snurrat runt i de ”riktiga bergsbyarna”.

Jag tar lite foton när vi gjort förändringar i huset eller ute i trädgården. Det ska bli roligt att titta på dessa om ett år och se hur det ser ut då. Undrar om det är åldern som gör att jag gärna vill göra återblickar både på foton och i huvudet? Man har ju varit med ett tag nu.

Det är lustigt att när jag tar foton på huset utifrån så ser det ut som att rutorna är mörktonade och att vi inte har gardiner. Så är det ju inte för gardiner har vi i alla fönster och hur det är med fönstren så tror jag inte att de är tonade. Eller så är de det.

Nu när vi börjar en ny månad där lättnader ska komma så hoppas jag på att antalet insjuknade och döda inte ska stiga. Man har ju delat in Frankrike i röda,gröna och orange zoner. Som tur är bor vi i en grön zon där antalet av bägge är låg och där inlåsningen släpps snabbare. De i den röda får antagligen leva under striktare regler.

 

11 svar på ”Första Maj

 1. Men så klart blir det bra att klippa ner i morgon. Ingen annan har väl gjort det?
  Kumquatarna verkar att växa bra.
  Så skönt att ni bor i en grön zon.

 2. Jag tyckte att både regeringen skött sig bra och Tegnell tycker jag hela tiden har varit tydlig o varit väldigt rak. Att situationen är helt ny, att ingen egentligen kan veta vilken väg som är rätt. Jag tror fortfarande att Sverige valde rätt väg att gå. Jag tror på Tegnell o FHM. 👍😁👏

   1. Hur tänker du där? Forskare har lång utbildning, är vana vid att vara tvungna att revidera sin ståndpunkt när nya bevis dyker upp, det är själva essensen av forskning. Varför denna misstro mot kunskap? Var hade vi varit utan forskning? Utan experiment går det förstås inte. Vilka kan vi tacka alla landvinningar medicinsk forskning gjort om inte forskarna? Min yngsta dotter hade inte levt. Min mamma hade dött för tio år sedan, mig kanske en numera simpel bakterieinfektion hade tagit livet av. Blir faktiskt till slut tvungen att protestera här, trots att det är i ett kommentarsfält på din blogg. Jag uppskattar annars dina betraktelser om stort och smått och du skriver bra. Men jag har så mycket i mitt liv att tacka vetenskapen för att jag anser mig skyldig att försvara den. Nu återgår jag till att bara läsa.

   2. Det jag menar är att vi ska lyssna på alla forskare och inte bara en eller ett fåtal. De är inga gudar som inte kan ha fel. Kritik är nyttigt.

   3. Håller jag med om. Däremot inte att det inte går att lita på forskare. Anders Tegnell kan alldeles säkert sina saker men är naturligtvis inte felfri han heller. Något han faktiskt påpekat hela tiden; att ingen säkert vet och att vi måste vänta med utvärderingen av det som sker nu. Kritik är absolut avgörande men också den behöver vara välgrundad.

   4. Absolut och frågan är hur länge kan man vänta. Därför vill åtminstone jag lyssna på vad fler forskare säger så att jag förstår saker och ting.
    Det jag förstått är att denna pandemi är något ingen forskare varit med om tidigare. Att Tegnell inte vet om de gjort rätt känns obehagligt. Jag skulle vilja veta varför man valt att gå denna väg.

   5. Inget annat land kan heller veta om de gör rätt. Epidemiologerna har naturligtvis kontakt med varandra över landsgränserna. Forskningen är internationell och de ser varandra som kolleger – eniga ibland, andra gånger inte men fortfarande med respekt för varandras kompetens. Jag läser mer nyheter än vad som nog är nyttigt och tar del av kritiken mot den svenska modellen också. Jag hoppas förstås att den skall visa sig vara rätt samtidigt som jag tror att vi i slutändan kommer att landa i tämligen identiska siffror om några år, oavsett vilken väg som valts. Men vi måste nog vänta med slutanalysen trots att läget är akut och man skulle önska att det fanns ett svar redan nu.

 3. Vi fick gå ut idag och det enda vi behövde ha med var id-kort (körkort för vår del), och det måste man ju alltid ha. Blev stoppade av polisen nere vid paseon vid havet, dom kollade Anders körkort och frågade var han bodde. Mig viftade dom bara förbi när jag sa att vi bodde tillsammans. Nu var vi på tillåtet område för vår del, men vi hade ju kunnat hitta på vilken adress som helst… Nåja. Vi slapp fängelse i alla fall 😀

  Ha en fin dag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: