Oops röd dag på måndag

Här har man inte avskaffat pingsten så det blir långhelg förr alla med ledigt tills på tisdag. Då öppnar vår granne sin affärsverksamhet och det har varit full fart sedan igår. De har fyllt på förrådet ordentligt. En skylt har kommit upp att på tisdag har man öppet. För nu öppnar Frankrike upp lite till. Man har en strategi för hur allt ska gå till och snart är vi i det rätt så normala. Munskydd och handsprit är mycket överkomligt anser jag och något som inte stör alltför mycket.

Lite svalare idag och vi tog tag i sådant som fått vänta. Jag ansade rosenbuskarna och rabatten vid uppfarten. Men troligtvis är det snart bara brunt i rabatten då solen torkar ut allt förutom växterna som vi pysslar om. Olenaderna börjar blomma och det är knoppar lite här och var.

Som sagt så börjar det blomma ordentligt och JR har kört snurradåren här så det ser riktigt trevligt ut. De doftar gott också. Vi satt på gräddhyllan idag efter frukosten och drack kaffe. Så lugnt och trevligt det var. Nästa vecka kan vi beskåda kommersen från andra sidan gatan då Grönsakstanten kört igång sin försäljning.

Det tar sig även i lilla pergolan där bugganvillan verkligen frodas. Turbo har varit lite sum idag och inte velat äta. Jag misstänker en ödla igen då vi har väldigt många småödlor just nu. Det blurrade väldigt i hennes mage i morse och hon väckte mig och ville gå ut. Men senare idag är hon som vanligt igen och har ätit sin middag och sover lugnt.

Kan berätta att vi sitter på bänken var kväll när vi går ut med hundarna. Vi ser ISS på himlen och lite andra satteliter som far omkring. En helt underbar stjärnhimmel och alldeles tyst är det då.

På tisdag vaknar vi till ett Frankrike som öppnar upp lite till och med den information vi fått känns det som att myndigheterna har full kontroll på detta virus. Hoppas nu att det fortsätter sjunka med döda och sjuka. Man vet vad som gäller och jag känner mig trygg med denna strategi.

Inläggsnavigering

  6 reaktioner på “Oops röd dag på måndag

 1. maj 30, 2020 kl. 11:27

  Här firas inte pingsten så det är slit och släp som vanligt på måndag. Eller som vanligt… Riktigt som vanligt är det verkligen inte, men vi går i alla fall över till Fas 2 på måndag 🙂
  Riktigt vad det innebär vet jag inte ännu. Ingen idé att plugga in reglerna i förskott eftersom dom har en tendens att ändra sig hela tiden 😀

  • maj 30, 2020 kl. 11:44

   Tror att det betyder att ni snart har flera restauranger att välja mellan och affärer. Det blir svåra val när man levt östatsliv. 😬

 2. evadramin
  maj 30, 2020 kl. 13:02

  Pingst är inget som vi firar. Precis som en vanlig helg.
  Inte dumt med en egen gräddhylla. Fina bänken får du hitta på ett trevligt namn till.
  Hoppas det blir bra med det långsamma öppnandet av landet.

  • maj 30, 2020 kl. 13:44

   Det verkar fungera väldigt bra med öppnandet. Det är munskydd och handsprit som gäller. 👍Bänken heter Uddens Bänke.

 3. evadramin
  maj 30, 2020 kl. 22:41

  Det var ju ett bra namn tycker jag. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: