fbpx
Pingstafton

Pingstafton

Vi får vänja oss att fira pingsthelgen igen efter att svenska regeringen avskaffat den. Tror inte fransmännen är så religiösa av sig men de uppskattar helger och ledighet. I torsdags var det många som ville handla fick JR erfara så vi gjorde våra inköp idag. Men JR fick även chansen att cykla till Super-U då vattenslangen gick sönder, eller munstycket var det nog.

Det var nämligen molnigt och lite svalare idag +23 så JR bestämde sig för att tvätta Mackan. Ett jobb som tog dryga tre timmar då den inte blivit tvättad sedan i julas. För säkerhets skull köpte han två munstycken för det kan vara bra att ha en i reserv.

Men solen kom fram och Kuma fann för gott att övervaka JR så han inte drog iväg med Mackan. Nu var det väl lite si och så med övervakningen för han somnade rätt djupt där i skuggan. Eftersom det var min vipplardag så larvade jag omkring inomhus i någon timme eller så. Sedan serverade jag b-vitamin till JR så han inte tappade orken. Passade även på att strö kaffesump på rosorna och spruta lite vatten/diskmedel på oleanderna i rabatten som fått något slags ohyra på sig. Brukade fungera finfint i Sverige så jag tror det blir bra här också. Det vita i gräset till vänster om Kuma är päls som jag borstat bort från honom.

Turbo har varit sitt vanliga jag efter en dag då hennes mage kurrat betänkligt. Vi har flera små ödlor i trädgården just nu och hon hade troligtvis ätit en liten sådan igen. Ikväll kom hon in med en lång tunga så det kan bli en bantningsdag i morgon för henne. Men vi får se om hon väcker mig eller inte. Ödlor är för hårdsmälta men det har hon inte fattat ännu.

På tisdag går vi in i Fas2 här och då får vi köra i hela Frankrike, men inte över gränsen för då får vi inte komma hem igen. Tänkte ju skriva oss här nere till hösten. Får kanske ta tag i det inom kort?

Önskar alla en fin Pingsthelg med en bild på min fina bukett som JR köpte idag.

4 svar på ”Pingstafton

  1. Ser gott ut när Kuma sover där i skuggan. En hel del päls som du befriat honom från. Hoppas Turbo inte tar skada av sitt ödleätande.
    Fin bukett, alltid roligt att få blommer ibland.

  2. Haha! Anders är också en sån där som gärna köper en i reserv. Vet inte hur många routrar han har i gömmorna… 🙂

    Ha en finfin dag! I morgon fasar vi också över oss till tvåan 😀

Kommentera

%d bloggare gillar detta: