Spikarlördag

Vi har inte firat Sveriges nationaldag speciellt tidigare och idag har vi inte gjort det heller. Tidigare år har det ju varit ett evigt flaggutdelande som varit urtråkigt. Man kunde ju ha gjort något roligare av dagen. Nåväl, jag körde en maskin tvätt då vädret såg lovande ut. JR satte på sig arbetsbyxorna och fortsatte med snickeriet på trädäcket. Han har inte kommit ur dessa byxor än fast klockan är 20.00.

Jag hängde upp tvätten och gick en vipplarrunda. Det gäller att hålla dammet borta. Just nu trakasserar en fluga mig och jag har vapnet vid min sida: flugsmällaren. Nu är det värsta arbetet gjort och i morgon ska det bli mer snickra av säger JR. Tydligen ska jag borra hål i plankorna och bara jag får sitta ner så är det ok för min del.

Vi satte oss ner en stund och tog ett glas vitt vin som smakade väldigt gott måste jag säga. Chardonnay på min ära minsann. Jag lyckades även få en myrkolloni att flytta från vår vägg till grannen. De tycker inte om kaffesump. JR bilade väggen för att få den jämnare och då dök det upp massor av myror. Jag ryckte ut som den soldat jag är och med burken med kaffesump lyckades jag få bort allihop. De kilade så fint bort mot grannen som nu får ta hand om dem.

Ikväll har vi fått varning om åska och höga vattenstånd men inte en droppe än så länge. Men det är näst intill vindstilla så jag satte igång fläktarna. JR såg att de fått in nya R2 D2 och på måndag ska vi köpa en till portabel luftkonditionerare. Vi har kommit på att det är nog det bästa för oss istället för en fast makapär. Då har vi en här i rummet och en för sovrummet som vi kan köra igång på kvällen. Vår gamla som vi köpte förra året är väldigt bra och räcker till när caniculen sätter in.

I morgon är det söndag och då ska vi se om moi ska borra hål i plankor.

  6 reaktioner på “Spikarlördag

 1. evadramin
  juni 7, 2020 kl. 00:45

  Ytterligare en jobbdag. Men allt verkar bli godkänt av inspektörerna som verkar jobba jämt.
  Vad vinrankorna växer snabbt.

  • juni 7, 2020 kl. 02:35

   De har verkligen växt och inspektörerna gör sitt jobb.

 2. juni 7, 2020 kl. 10:04

  Det däringa trädäcket blir en ju nyfiken på😉

  • juni 7, 2020 kl. 10:29

   Fler bilder kommer när bygget fortskrider. 😁

 3. juni 7, 2020 kl. 10:59

  Lycka till med borrningarna idag då 🙂

  Vi köpte en portabel AC, men den sålde vi vidare för den levde om nåt otroligt (vilket inte störde dom nya ägarna).

  Ha en fin söndag!

  • juni 7, 2020 kl. 11:29

   🤗 Jag klarar de flesta oljud och det gör även JR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: