fbpx
Söndagsfunderingar

Söndagsfunderingar

Läser om de så kallade demonstrationerna och hur de urartar i många städer. Funderar på om det bara är utlopp för frustration över coronaviruset som lagt sig som ett mörkt moln över världen. Jag vill inte ta ställning angående det som hänt i USA då jag inte vet bakgrunden till händelsen, men tycker att utgången blev väldigt olycklig för alla parter. Att det förekommer rasdiskriminering i hela världen är väl ingen hemlighet, men att börja trakassera poliser i Sverige anser jag förkastligt. Att skrika ner på knä borde kanske istället de som gapar göra själva och fråga sig om det kanske är befogat att de blir stoppade av polisen av och till.

Jag var på baksidan och tittade till mina rosor då dessa tre grabbar kom på gatan. Det bästa med att vår tomt är högt belägen gör att man kan iakttaga människor utan att de vet om att man är där. Grönsakstanten har en liten svart hund som ser ut som en minidobbermann och den håller koll på alla som går förbi. Rätt högljudd men Turbo tycker att det är bra för då kan hon rusa dit och se om det är något intressant. Nåväl pojkarna gick rätt nära deras tomt och den lilla svarta kom springande med hög röst. Då sticker en av pojkarna in en hand genom det höga stängslet. Så urbota idiotiskt och vad hade hänt om hunden huggit honom i handen? Han försvarade ju sitt revir och har all rätt att hugga dem som gör intrång. Nu hände inget sådant då det är en väldigt snäll hund som låter mer än är farlig.

Grannen på vår gata Alexandre Dumas har en cockerspaniel som tydligen har huggit ett barn som gjort precis så. Nu har han fått sätta upp ett extra skydd så hunden inte kommer fram till det egentliga staketet.

Vi skulle ha borrat hål i plankor idag eller jag rättare sagt. Men det har regnat inatt och droppade lite på morgonen också. Därför blev det rengöring av golven och när vi var klara så hade solen hittat hit igen. Så det blev en skön dag under parasollet och JR hade konstruktionsmöte med sig själv angående trädäcket. Han verkar vara överens med sig själv och i morgon fortsätter bygget.

Jag ska nog köra en maskin med lakan, för jag bytte i sängen idag. Tidigare har jag alltid sagt sängarna men nu har vi en säng med hel madrass så det blir sängen. Där sover vi alla om nätterna.

Med andra ord har vi haft en fin söndag här hemma. På framsidan som vi kallar detta då ytterdörren är åt detta hållet, är det tyst om söndagarna. Vi hör fåglarna och tittar på alla fjärilar som fladdrar förbi. Det är nästan så det tjuter i öronen av tinnitus brukar JR säga. Så tyst är det.

Nu skriver jag i den nya wordpress sidan och jag vet inte om allt jag skriver kommer att publiceras eller om det bara försvinner när jag klickar på publicera. Men jag får väl försöka vänja mig.

Glad måndag!!!

6 svar på ”Söndagsfunderingar

  1. Håller med dig om det du skriver om demonstrationerna.
    Så bra att hunden är snäll och inte bits. Väldigt dumt att sträcka in handen till den.
    Bra att JR är överens med sig själv. Det underlättar det fortsatta bygget.

    1. Tror trädäcket blir väldigt bra. Jag gillar den lilla svarta vovven. Trots att de har grindarna öppna så springer han aldrig ut på gatan.

  2. Oj vad tufft av dig att gå över till det nya, men det såg ju ut att funka… Själv fortsätter jag att trycka på ”Inte nu”, men ser att gränsen går vid 1:a juli. Nåja. Den dagen den sorgen 🙂

    Ha en fin start på veckan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: