Livet går vidare

Inga nya överraskningar och inte någon boll i vår trädgård. Idag fläktade det ändå och vi satt ute hela dagen. Ja, inte jag då min frissa hade öppet och hon var svettig när hon var klar. Jag har börjat gråna och är inte riktigt mogen för den färgen just nu så JR köpte ett kit för ett tag sedan. Med ingenting att göra bestämde jag mig för att här ska det färgas hår. Är inte riktigt inne på de grå tinningarnas charm ännu. Visserligen har JR valt en lite väl mörk färg då jag försöker ljusa upp håret en del, men ok nästa gång köper jag. Det blev bra tillslut.

Hade ett litet problem när färgningen skulle göras. Plasthandskarna är väldigt små här och med 83% luftfuktighet var det lögn i helvete att få på dessa handskar. Jag gav upp och mosade ner dem i kartongen. Men jag måste skydda händerna och det blev de grönsakspåsar som JR fått med sig hem. Lite yviga, javisst och en hel del färg på kroppen där det inte skulle färgas. Men det mesta kom på huvudet i håret och färgen nöts nog bort vad det lider. Man får inte vara så petig vid min ålder. JR tyckte att håret blev fint och nu får han leva med en tatuerad dam ett tag.

Efter denna bedrift har jag tagit det väldigt lugnt resten av dagen. Man ska inte överanstränga sig i onödan. JR har pysslat med några pinnar i vanlig ordning men gav upp och så satte vi oss ned med lite b-vitamin och lyssnade på en sommarpratare.

Under parasollet på trädäcket har vi det väldigt bra om dagarna. Hundarna uppskattar att ligga här och här har vi då lilla linslusen Turbo.

Men tillslut var vi tvungna att gå in och göra som Sydfranskan och stänga till. Hundarna var trötta och ville sova. På med R2D2 och snart hade vi en skön temperatur inne. Men vi hade ju gärna haft en pool just nu. Det får bli en kall dusch istället idag. Vi klagar absolut inte och klarar oss bra.

I morgon är det en ny dag och vem vet vad den bär med sig. Kanske kommer ett mirageplan flygande över vårat hus eller så är det bara lugnt som vanligt.

7 svar på ”Livet går vidare

 1. Efter 3-månaders provtagningen imorse undrade den trevliga kvinnan om jag hade lagt in en egen remiss på något vis? Jag fattade inte vad hon menade, men det var min ansökan om att ta prov om jag har antikroppar mot covid29. Det var ju bara fullt hela tiden, försökte få tid just där när jag lämnade blodproven. Så nu skrattade hon och sa, det fixar jag. Så nu är det bara att vänta, jag har ju så mycket konstigt med kroppen så varför inte testa. Men jag har säkert inte haft det.
  Hoppas ditt hår blev fint. Kram

 2. Grå tinningars charm är det bara män som får, inte kvinnor. Jag har inte färgat håret på några år, har ju sånt där trist råttfärgat men det skulle nog vara kul med lite rolig färg nu. Funderar på det.
  Vilket vackert “ansikte” Turbo har. Den där svarta kanten runt hennes öron är så fin.

 3. Plasthandskarna i dom flesta affärer är på tok för små för Anders, även jag har svårt att få på en del. Fruktpåsar har blivit lösningen för A ibland men man blir ju ännu mer fumlig då 🙂

  Ha ännu en braig och – förhoppningsvis – bollfri dag!

  • Man blir väldigt fumlig med plastpåsar på händerna, men färgen hamnade på huvudet i allafall. Grannfritt i dag verkar det som. 🤗

Lämna ett svar