Åska på avstånd idag

Dagen började med sol och sedan blev det hög luftfuktighet och vindstilla. Inte bra för mig tyckte Turbo och gick in och lade sig. Kuma låg stoisk i trädgården och gick in först när det knorrade i magen.

Han hade full koll på mig när jag rafsade i rabatten. Men det blev inte någon lång stund för mig på andra sidan stängslet. Annars har vi mest suttit på trädäcket och funderat om både ditten och datten. Det vita som syns är päls från Turbo som så lägligt passar på att fälla nu. Att man blir svettig av att bara röra sig underlättar inte när man ska borst en hund. Men det är ju övergående så jag tröstar mig med det. JR borstar ju Kuma så jag behöver ju inte bry mig om honom när det gäller det.

Oleandrarna blommar så fint nu och växer hela tiden. De luktar ju inte lika mycket som lavendeln men det kanske är tur för annars hade vi kanske gått omkring och varit snurriga i huvudet av all doft.

Det har varit både bollfritt och Fimpanfritt idag. Vilket har betytt en väldigt lugn dag för oss. Den lille BollKallen har en väldigt gäll röst och vill gärna visa sina röstresurser då han är hemma. Gissa om jag längtar till att han ska komma i målbrottet.

JR har mätt och jag har assisterat med att hålla i måttbandets ena ände. Grön gräsmatta ska vi ju ha och i morgon har vi tänkt köra till Brico depå och se om de har en i lämplig storlek till ett bra pris. Vi kände för att göra en liten tur men då det är så varmt kan inte stoppen bli alltför långa. Det blir JR som får ila in i affären med munskyddet på. Jag avundas inte honom då det är jobbigt i denna värme.

Vi har hört åskan på håll idag och solen gömde sig till en del ovanför molnen, men det kom inte en droppe regn här. Lite bättre luft blev det när molnen försvann. Såg att det regnade uppe i de ”riktiga” bergsbyarna. Men lite regn skadar ju inte bara det inte är ihållande.

I morgon ska det bli varmare och det ser vi fram mot, eller inte?

8 svar på ”Åska på avstånd idag

 1. Men tänk om den gälla barnrösten, när den ersatts av en djupare, får sällskap av flera tonårsditon med fester var och varannan helg… Lite ”be careful what you wish for”, tänker jag som tycker det är mysigt med barn som leker omkring mig😊

  • Fransmän verkar inte ha fester hemma. Deras tonårsdotter har haft vänner hemma två gånger och vid sju har det varit tyst. Tonåringar här festar inte som de svenska gör.

   • Jorå, det gör de allt, har vi blivit varse! Kanske inte hemmafester på samma sätt men skrålar på gatan på väg hem gör de!

   • Ojdå, här är det alltid så tyst om kvällarna och nätterna. Men vår gata är ju inte någon genomfartsgata.

 2. Jaaaa!!! Mer värme hitåt! Eller inte… Jobbigt nu. Undrar om jag egentligen borde ha flyttat från Norrland överhuvudtaget? 🙂

  Ha ännu en härligt bollfri dag!

  • Tackar, jag har lärt JR att göra som tennisspelare brukar göra när det är varmt. De blöter en frottéhandduk i kallt vatten och lägger den på nacken. Det hjälper när det är varmt.

Lämna ett svar