Väldigt varmt och fuktigt

Sol, upp med parasollet och +34 redan vid 10.00 på morgonen. Vi var beredda på det och hade skrinlagt planerna på en shoppingrunda idag. Eftersom vi har en hund som är 11 år och bara älskar att vara hemma så kände vi att vår matta får vänta ett tag. Att JR ska stressa runt när han vet att vi sitter i bilen och väntar kändes inte bra. Nu är det så att vi lämnar aldrig våra hundar ensamma när det är såhär varmt. Inte heller i bilen. När det är svalare är det mer ok att lämna dem i bilen. La familia är det som gäller.

Innan vi hann sätta oss ute kom de första åskknallarna och regnet. Knallarna var inget Turbo gillade och hon lade sig under vaskarna i badrummet. Kuma brydde sig inte nämvärt. Men idag behöver inte JR vattna och det är ju bra. Vi satte oss ute senare och det var rätt skönt även om åskan red himlen hela dagen. Men något regn kom det aldrig mer.

Kuma tyckte att vinden var skön och ville gärna vara med ute. Turbo lade sig under bordet där vi satt.

Lite gäster vid restaurangen mellan åskknallarna hade vi.

Kuma hade koll på gästerna så att alla fick sin mat. Själva bjöd jag dem på makrillsallad, spagetti och lite torrfoder. En uppskattad rätt.

Ibland blir det lite kö till restaurangen men det brukar fungera bra utan min inblandning.

Vi har haft det väldigt varmt hela dagen och hundarna är trötta och vi är glade att erbjuda dem R2D2 x 2 som håller temperaturen nere inomhus.

Dags att avrunda dagen och se fram mot fredagen som även den ska bli varm säger googlan i min mobil.

10 svar på ”Väldigt varmt och fuktigt

 1. Så varmt ni har det och så åska också.
  Ni lämnar väl nästan aldrig era hundar ensamma.
  Trevlig liten “restaurang” du driver.

 2. Kom det inte regn överhuvudtaget hos er igår? Här hällde det ner under em med flera rejäla skurar och sedan inatt, när regnet fick fullständigt fnatt! Väldigt skön luft idag, dock, efter allt regn👍🏻

 3. Mysigt med åska (om den inte kommer för nära), men då har jag ingen åskrädd hund heller…
  Här har det blåst lite sköna vindar dom senaste dagarna, perfekt när det är så varmt 🙂

  Ha en braig start på helgen!

  • Fästingar finns precis som i Sverige. Men här nere där gräset är i stort sett obefintligt på sommaren har vi inte märkt av någon. Men vi ger hundarna bravetco för säkerhets skull. Ormar finns också och därför har vi ormskrämmare i trädgården. De håller även borta möss och råttor. Vi hade råttor i trädgården när vi flyttade in. Men efter att vi satt ner skrämmarna fyttade familjen förutom en, som tornfalken tog en morgon. Så nu är det lugnt. Tror att ormarna finns mer i “de riktiga bergsbyarna” . Vi har inte mycket skog här och så har vi familjen tornfalk som håller rent.

Lämna ett svar