Köttbullen har krympt

Idag var jag rejält svullen i kinden men under dagens lopp har svullnaden blivit betydligt mindre. Som jag sade till JR är min kropp bra på att kriga och det känns rätt bra ändå i kinden. Men värmen gott folk har stigit och idag var det lite för bra för oss.

Hundarna ville inte vara ute alls och vi gav upp efter att ha suttit med en öl under parasollet. Trodde jag skulle svimma när jag hängde upp tvätten innan. Vi följde efter hundarna och har tillbringat dagen inomhus mesta tiden. JR hämtade tunnan och bara det var en kraftansträngning. Våra två R2D2 har fått arbeta hela dagen och JR var nyss och lade fyra vattenflaskor som vi tömt under dagen. Tur vi har trädäcket som hundarna kan gå på rakt ut i gräset och göra sin toalett. De behöver inte gå på stekheta betongplattor. Men vi ska täcka över dem med konstgräs och det var ju det vi tittade på igår. Men som vanligt är det vårat eget MonBrico i byn som har det vi behöver. Man ska inte gå över ån efter vatten.

Jag visade ju en bild på Jardin BOB som vi köper våra tuggpinnar till hundarna hos och de har byggt tak över parkeringen. Skönt att kunna stå i skuggan men sedan har de varit så smarta så de har satt solceller på taken. Hallå Sverige och mp fattar ni?!!!

Hundarna tyckte att det var bättre att stå inne i svalkan och titta ut. Nu var det ju JR som hämtade tunnan och de var kanske lite oroliga om han skulle orka den turen. Ni behöver inte ens undra om tvätten torkade för när jag plockade in den var den stekhet. Alltså varmare kallingar har jag sällan tagit i om man säger så.

Vi har väl softat mest hela dagen kan jag säga. Man blir rätt trött av värmen och även jag har suttit och nickat en del. Fyllde ett par croissanter med skinka och gurka till lunchen. Perfekt mat för mig som inte kan öppna munnen på vid gavel ännu, ska jag nog säga. Det verkar vara på rätt väg och jag har en oxes tålamod så snart kan jag gapa stort.

Idag släppte vi ut den tredje fågelungen från vår öppna spis. De trillar ner där ibland och Turbo uppmärksammar alltid oss på det. Varje gång har det gått bra. Jag öppnar de franska fönstren och JR spisluckan. Turbo springer ut och fågeln tar sikte på det öppna fönstret. Ännu en lite pippi kan flyga iväg. Turbo står ofta och tittar långt efter den.

Det är detta fönster som jag öppnar. Visst ser det fint ut med solen som lyser där ute? Men skenet bedrar det är sketavarmt +32 klockan 20.00 på kvällen och inget man sitter ute och myser i.

JR är ju den som cyklar och köper vårat bröd var dag. Han berättar om saker han ser och upplever. Jag läste om en bloggares upplevelser på IKEA här nere och tidigare har JR inte upplevt liknande ignorans på Super-U i vår by. Men idag höll han på att bli toss på folk. Det märks att semesterfirare kommit och de verkar strunta i restriktioner och avstånd. Jag vill inte klanka på någon nationalitet för de är säker lika goda kålsopare allihop. Men JR uppmärksammade några stycken som stod i affären och pratade svenska och det var hihi haha helt utan munskydd. Att de var svenskar hörde han och de gick till en svenskregistrerad Volvo så tyvärr är det sant. Vi skäms över den brist på respekt för hur ett lands bestämmelser inte iakttas. Ska kanske säga att vi är från Norge om någon frågar.

Sedan blir jag arg då man svensk media slår sig för bröstet att Sverige har den bästa ekonomin i EU. Man offrar människor för att kunna ha en bra ekonomi, men ändå en fruktansvärd arbetslöshet. 28 döda idag jag tycker inte att man ska slå sig för bröstet utan se hur man misslyckats. De som dör har ett namn, en familj och kanske inte behövt dö just nu.

8 svar på ”Köttbullen har krympt

 1. Skönt att svullnaden håller på att ge med sig.
  Så bra ni kan rädda fågelungarna.
  Men hu så varmt ni har det nu!!

 2. Kanske var det mig han hörde när jag stod utanför SuperU i ett hörn långt från alla andra och pratade i telefon? Då hade jag varit inne i affären, spritat kundvagnen, haft nytt munskydd på hela tiden, med jämna mellanrum spritat händerna och inte för ett ögonblick ruckat på mitt munskydd. Väl ute, slängde jag munskyddet i en plastpåse och lade det i papperskorgen. Därefter gick jag till min svenskregistrerade vita Volvo. Jag tror tvärtom att tillresta svenskar i vissa fall är extra noga med just munskyddet, oavsett vad vi tycker om saken, just för att vi som nation är så utskällda. Det gäller åtminstone mig. Jag tycker också att disciplinen på SuperU är bättre än vad den var på Ikea häromsistens och de som slarvade med munskydden där var flest fransmän. Jag tycker att det ör slående hur mycket färre svenskar det är härnere i år, så det håller inte att skylla en ny, bristande disciplin på vare sig svenskar eller andra tillresta nationaliteter. Det är knepigt med munskydd, helt enkelt men det är bara att acceptera påbudet.

  • Nej, det var två par som stod mitt i en gång. Tror att då man är på semester slappnar man av och slarvar med avstånd och skydd. Här i byn är det många holländska och fransmän från norra delen av landet som kommit denna månad.

   • Kanske, men jag tror också att det är omfattningen av munskyddsanvändandet som ställer till det, oavsett om man är bofast eller på semester. I denna värme lurar paniken bakom det fuktiga skyddet! För de flesta tror jag att en semesterresa till annat land i år föregåtts av mycket funderande och informationsinhämtande. Det vittnar inte minst alla trådar om resande i facebookgrupperna om. SuperU brukar krylla av svenskar så här års men i år känner jag mig rent exotisk, så nog är svenskar generellt lika bra – eller dåliga – som någon annan nationalitet på att lyssna på påbuden. Men jag skall inte härja mer om detta här på din trevliga blogg – har stort utbyte av din vardagliga och putslustiga små betraktelser! Ta det lugnt i värmen!

   • Ja, idag verkar det fläkta lite ute så det blir kanske poolhäng utan pool.
    Tror absolut att flertalet av de som semestrar här iakttar försiktighet.

 3. Skönt att köttbullen har gett med sig! I och för sig gillar jag köttbullar men var sak har sin tid och plats…
  Här i Spaniens inland har vi tokvarmt. 38 just nu enligt appen. Borde nog aldrig ha lämnat Norrland… 🙂

  Ha det gott!

  • Amen knott och mygg inte min melodi och sedan mörkret som smyger sig på i augusti, för att inte tala om all halka. Nej, ac och man klarar detta också. leta rätt på en pool vetja.

Lämna ett svar