Varmt ? nej hett

Glad vi har ac för nu är det hetare än i helvetet tror jag. Passade på att strössla kaffesump på baksidan när det fortfarande var skugga där. Jag går inte dit på eftermiddagen för då är risken stor att man svimmar i värmen. Fattar inte att grönsakstanten går omkring i långbyxor. Hon måste stå vid ett kylaggregat i sitt garage.

Vi har som tur är en skön temperatur i sovrummet så sömnen är perfekt. Jag har sovit bra trots min svullna kind som nu verkar ge med sig lite. Innan det svullnade upp hade jag blåsor i munnen och nu verkar det som att dessa börjat gå sönder. Det smakar fn i munnen om morgnarna och jag gurglar som en tokig.

Nog om sjukdomar. JR tog Mackan till Super-U och gjorde en storhandling. Han brukar göra det en till två gånger i veckan vid behov. Ser fram mot fyllda tomater till middag ikväll.

Dagens projekt var att borsta hundarna. Turbo fäller som skam just nu och jag hade äran att borsta henne. Hon brukar fälla ett par veckor och sedan är det över, men Kuma fäller mer eller mindre året om. JR tog sig an honom och med detta samarbete sparar vi våra ryggar. Fåglarna är glada att få nytt byggmaterial och vi ser hur det hämtar hela kvällarna. Efteråt gick JR runt med snabeldraken inne och vi höll oss utomhus. Men när det tystnade inomhus ville hundarna in. +37 i skuggan frestar på.

De blev glada att få komma in i svalkan. Kylan ska jag nog inte säga för kallt har vi det inte inomhus men tillräckligt för att må bra. Ravioli och torrfoder smakade bra tyckte hundarna som sedan somnade gott.

Vi lyssnade på en sommarpratare och åt makrill i tomatsås med basilika. Lite potatissallad till det och så mådde vi bra. I morgon ska det bli ännu varmare så vi planerar just ingenting. Får hålla oss inomhus och ta det lugnt. Den sommarpratare vi lyssnade på idag var Malin Byström som är operasångerska. Kan rekommendera det pratet.

I morgon är det augusti och vi är mitt i den franska sommaren med semestrar och värmen som väller in. Det märks för det är många turister här nu. Vad hösten ska innebära med corona och sjukdomar återstår att se.

6 svar på ”Varmt ? nej hett

  1. ”Såna här dagar kan man inte kalla kalla, nej dom måste heta heta” 🙂
    Har också med stora ögon studerat människorna här i inlandet som går omkring i långbyxor trots att det är runt 40+ i skuggan. Hur står dom ut?

    Skönt att hamsterlivet verkar vara på tillbakagång, men det där med blåsorna lät verkligen inget vidare…

  2. Bra när hundhåren kommer till nytta.
    Golven ni har inne ger inte dom lite svalka för hundarna när dom ligger där?

Lämna ett svar