Med jalusierna nere för solen

Värmen slår emot oss när vi öppnar dörren och det känns som att kliva ut i en finsk bastu där det har eldats på ordentligt. Jag lägger vattenflaskor först i frysen och sedan kylen så hundarna får kallt vatten att dricka. Det är uppskattat och de dricker gärna och ofta vilket är bra i denna värme. I dag har vi haft +39 i skuggan hos oss. Detta har inneburit att vi varit ute korta turer så hundarna fått göra ifrån sig. Inte en suck att vi sitter ute i denna hetta.

Därför har vi avverkat två sommarpratare som var intressanta var för sig. Ätit glass och druckit vatten i mängder. Jag har justerat jalusierna efter solens rörelse och är innerligt glad att vi inte har ett enda rum eller fönster i söderläge. Men solen letar sig in här och där så det gäller att stänga ute den värme som vill in.

Jag har suttit med datorn och plockat fram lite bilder på de muralmålningar som finns här i byn. Oj, där kom en blixt och härligt med lite regn för det var kvavt nu på kvällen.

Här skildras vanligt folkliv i byn och jag tycker det är så fint. Från vårat hus går gatorna uppåt mot torget och kyrkan. Inte någon promenad man går just nu.

Här är ännu en målning som skildrar vanligt liv. Längst upp i bilden syns kyrktornet som har sina anor från 900-talet och har restaurerats till sitt ursprung. Här är det trånga gränder och gator som var brukligt förr i tiden.

Denna målning är den första vi stöter på när vi går upp mot byns kärna. Bilden föreställer en väldigt känd maire härifrån. Måste varit omtyckt då han syns på en målning.

Vi har inte sett alla målningar men vi tänker att till hösten ska vi ta en promenad igen. Mitt ben har ju blivit starkare och går vi sakta klarar jag nog det. Vill så gärna se allihop.

Varje månad får vi ett nytt magasin med nyheter och information som jag tragglar mig genom. Bra sätt att lära sig franska. På månadens nummer hittar vi ännu en fin muralmålning. Jag kan även läsa att ett bageri/konditori ska öppna i byn. Något som mairen berättade att han strävat efter under lång tid. JR har även sett att en veterinär ska öppna och det är vi ju glada för. Man har även satt upp kameror vid varje infart till byn och kan på så sätt se om icke önskvärda kör in på gatorna. Man har tidigare haft problem med romer som gått in i trädgårdar och gjort inbrott i hus.

Kan berätta att det inte blev så mycket regn men ett par åsksmällar kom och tyvärr får nog JR vattna även idag. Om det blir lite svalare i morgon har vi absolut inget emot det. Men livet går vidare eller flyter bort i svettdroppar ibland.

Ikväll går vi ut och tittar på stjärnorna igen och ISS som nästan alltid syns på natthimlen. Där kan JR drömma för dit får han aldrig åka så länge jag lever. Jag trivs bra precis där jag är och så är det. För mig blev det ingen vipplardag idag då det inte var temperatur för det och jag vill ju ha lite egentid som ju inte går då alla är inomhus. Men det kommer fler dagar så jag misströstar inte alls.

9 svar på ”Med jalusierna nere för solen

 1. Att ni inte har något fönster i söderläge är nog något som är planerat av dom som en gång byggde huset. Dom visste nog vad dom gjorde.
  Tack för alla vackra bilder på muralmålningar.
  Så det var för hett för att vippla idag, förstår det! Det kan du göra någon annan svalare dag när den nu kommer!!

 2. Men OJ vilken temperatur ni har haft ! Hoppas ni får det lite mer ”normala” temperaturer som ni och vovvarna trivs i. Vi hade ”bara” 26 grader i södra delen av Sverige igår lördag, men det var skönt.
  Låter bra med lite säkerhet i byn med hjälp av kameror. Det kan nog behövas både här och där i vårt samhälle som det är nu.
  Ta hand om er och vovvarna i hettan !
  /Marie

 3. Vilka otroligt vackra målningar! Sååå himla fint 🙂

  Här har vi också haft det hett om öronen, men nu när vi kommit ut till kusten så har det sjunkit något. Men luftfuktigheten här är inte att leka med…

  Ha en fin söndag!

 4. Pingback: Med jalusierna nere för solen — mycketyck | Mon site officiel / My official website

Lämna ett svar