Lite svalare idag

Härligt med vind som svalkar en del och lite lägre temperatur. Vi började dagen med att borsta hundarna och Turbo fick en ordentlig borstning för hon fäller ordentligt just nu. Efter det tog vi oss an golven och det känns bra att de är rena nu. Vill inte ha in myror så det gäller att hålla rent och våttorka varje vecka. Men sedan gav vi oss ledigt resten av dagen och jag gjorde rent bordet ute som var smutsigt efter gårdagens regnskur.

Vi satte oss ner och lyssnade på en sommarpratare och hundarna låg ut i gräset som nästan är mer hö än gräs nu.

Det var skönt att vara ute efter att ha suttit inne en hel dag. Som synes är det mest ogräs som frodas i gräsmattan just nu, men så är det överallt om man inte vattnar hela tiden. Vi tänker inte jobba på det utan vet ju att gräsmattan återkommer i höst. Fast i Sverige har väl hösten börjat göra sig påmind med mörka kvällar och kanske kyligare nätter.

Denna månad börjar även bönderna skörda sina vinfält och snart har vi säkert en stor traktor på vårat fält också. Men än så länge är det bara stora klasar som syns. Vi har verkligen njutit av dagens väder och hoppas på lite mer humanare temperaturer framöver.

Livet blir alltid lite lättare när vi kan ha dörren till huset öppen och hundarna trivs med att kunna gå in och ut som de vill. Jag har alltid en flaska med vatten till dem i kylen så de har tillgång till kallt vatten. Det som kommer ur kranen är ljummet och igår varmt. Inte gott tycker vi eller hundarna.

Nu har vi alltså kört igång augusti och har hunnit bo i vårat hus ett helt år. Lite främlingar är vi nog fortfarande men trivs väldigt bra med tillvaron och livet här.

5 svar på ”Lite svalare idag

  1. Vad vindruvsfälten har växt och så fort det har gått.
    Skönt för er och hundarna med lite svalare väder.
    Underbart att ni trivs bra i ert fina hus.

  2. Du har inte funderat på att palla lite vindruvor? Dom är ju väldigt nära… 😉

    Nej, varmt vatten är inte gott. Vissa dagar hade vi typ silverte i bilen…

    Ha en fin start på veckan!

Lämna ett svar