För oss en torsdag

Men för fransmännen Transfiguration = omvandling. Ingen röd dag i almanackan men kanske något av betydelse ändå. Mina tankar går till filmen Transformers. Jag brukar inte tycka om dessa filmer med fantasisaker men jag föll pladask för Bumblebee. Den lilla gula mustangen som var en transformer. Har tvingat JR att titta på alla filmerna som gjorts med dem. Nåväl, han led nog inte så av det även om han somnade ibland.

JR köpte extra trall till den del där vi ska ha krukor. Han tänker att vi ska ta bort dem då vi köper växter men jag vill nog gärna ha kvar dem. Allt detta väntar vi med att köpa till nästa månad då den värsta hettan försvunnit.

Det växer så det knakar och yuccapalmen har växt ur krukan. Vi tänker flytta den till trallen vid trädäcket och den ska få en egen kruka. En ny liten fin palm ska få göra kottepalmen sällskap hade vi tänkt. Usch där kom ju påsen med tonfiskburken med på bild. Såg inte det tidigare, ni får ursäkta. Vi åt tonfiskmackor värmda i micron idag och JR hade köpt Picpul som vi drack till. Det var första gången vi drack det men absolut inte sista.

Vi har även avverkat två sommarpratare och båda var intressanta. Sofia Wistrand visade upp en sida av sitt liv man aldrig fått läsa om tidigare och Alesso en sida av artistlivet som gav ett svar på varför Avicii tog sitt liv. Sorgligt men sant.

Det gäller att hålla sig på framkant för att inte bli glömd och även att vara stark för andra. En stund hör man inte cikadorna eller ser småfåglarna äta av korvbrödet jag lagt ut. Men för fasen Tegnell se till att folk bär munskydd i Sverige också!! Hur många ska få dö innan din arroganta uppsyn får ett uns av mänsklig känsla? Se där fick jag ur mig det också.

Frankrikes president är nere i Beirut efter att ha skickat x antal läkare,hjälparbetare och förnödenheter i förväg. Här ska hjälp komma och det snabbt då det både är fruktansvärt varmt,pandemi och all el utslagen. Vad gör Sveriges statsminister jo han skickar sina kondoleanser. Vad hjälper det folket som drabbats? När blev svenskarna så flata och då riktar jag detta till regeringen. Tror vi är många svenskar som är frustrerade just nu över hur det ljugs om dittan och dattan av regeringen. Om någon frågar mig var jag kommer från ska jag säga Norge eller Danmark.

Enligt svenska folkhälsomyndigheten var corona något som skulle försvinna på ett par månader. Precis som politikerna ansåg att internet var en fluga som snart skulle dö ut. Nu ser det ut som att världen kommer att få leva med detta virus väldigt länge och efterverkningarna kommer att bli bestående. Detta är allvar och inte någon förbannad fluga. De som drabbas nu är människor i yngre medelåldern som totalt struntat i distansering och att lyssna.

Jag tänker leva länge och förhålla mig till det klimat som råder. Kanske kommer jag att få bära munskydd i flera år? Vem vet?

14 svar på ”För oss en torsdag

 1. Nä, efter våra veckor i Murviel i sommar och resorna ner och upp genom Europa kan jag konstatera att munskyddsanvändandet har sina egna knepigheter. Det kräver en jädrans massa logistik för att fungera i alla lägen. Det är mitt i allt elände intressant att se hur det fungerar med rekommendationerna i olika situationer i de länder vi vistats de senaste veckorna. Det är inte svart eller vitt och problemen är inte landsbundna, utan individberoende. Sverige är varken bättre eller sämre i det avseendet.

 2. Det är inte förbjudet att bära mask i Sverige. Bara tråkigt att dom som springer runt och förespråkar det inte använder det själv. I Italien, läste jag i dag, hänger munskydden mest på armen eller under hakan eller ligger i handväskan. Skrivit av Jennifer Wegerup som bor och arbetar i Milano. Stort samtalsämne är vem som har det mest illaluktande munskyddet? Tror inte att munskydd är så där väldigt bra. Dessutom så petar sig folk i ansiktet hela tiden för att rätta till masken. Tror att det invaggar folk i en falsk trygghet. Håll avstånd och god handhygien är nog det som är bäst.
  Hur gör fransmännen som bor i dom jättestora städerna?

  • Eller så kan munskydden vara en påminnelse om att det pågår en pandemi. Hellre det än att någon hostar mig i nacken eller gud mig förbarma rakt mot mig.
   Jag lyssnar eller läser vad världens forskare säger och lyder de restriktioner som är i det land jag bor i. Tror att jag avstår från att åka till Sverige på ett långt tag.

   • Jag följer med i vad som skrivs men alla forskare är inte överens.
    Det inte alls så “otäckt” i Sverige som det beskrivs i vissa utländska medier.

   • Nu håller vi oss undan alla turistområden vilket myndigheter förordrar. Läste i dag att 8 kommuner på Rivieran har infört munskydd utomhus.

 3. Kliar väl rätt ofta vid ögon eller näsa. Då är det bra att alltid ha en ny pappersnäsduk till hands. Kanske kan masken inleda en i en falsk trygghet!

 4. Munskydden blir vi nog inte av med på väldigt länge. Bra i stan, men ute på landsbygden är vi gjort visiter känns dom på många håll väldigt onödiga när det inte finns några folk i närheten.
  På ett hotell tittade dom misstänksamt på oss och frågade om vi var svenskar. Jo, var vi ju tvungna att tillstå, men när vi sa att vi bodde i Torrevieja så sken dom upp. Svenskar är inte så väl ansedda på sina håll…

  Ha en skön fredag!

Lämna ett svar