Före och efter

Hade tänkt att ta en semesterdag men något har skavt i ögonen under ett bra tag på både JR och mig. Nu var det inte samma sak han syftade på men vi satte igång våra olika projekt för dagen. Det var endast +33 i skuggan och svag vind så vi kände oss taggade. JR tog fram stegen och klättrade upp vid entrén där ett stuprör suttit illa sedan vi köpte huset. Detta har inneburit att regnvattnet missat röret och runnit efter väggen. Mitt skav då?

Ni ser va? Denna buske har växt och växt sedan jag klippte den förra året. Nu inkräktar den på mina tvättlinor och gör att jag inte har lika mycket plats att hänga min tvätt. Sedan ser den ovårdad ut i mina ögon. När jag sitter på trädäcket och kopplar av ser jag den hela tiden och idag skred jag till verket. JR fick sätta en säck i tunnan och jag greppade mitt redskap. Svettigt att stå i solen och min rygg ville sluta innan det var klart. Jag valde att inte lyssna utan det var nu eller aldrig, så med sammanbiten mun fortsatte jag. Är man oxe så är man.

Nöjd med dagens projekt satte jag mig på trädäcket och nu var det dags för dagens b-vitamin. JR var klar med sitt stuprör samtidigt och vi satte oss ned och beskådade vårat jobb. Rätt nöjda med dagen var vi. När jag klippte busken hörde jag grannens barn två hus bort stoja i deras pool. Ja, jag var avundsjuk just då.

Lite mindre och nättare blev busken efter mitt friserande. Tvättlinorna kan användas igen fullt ut och tunnan blir tömd av JR. Nu har trädgårdsmästaren tagit helg och det var dags för lite Picpol som avslut på dagen.

En sommarpratare fick göra oss sällskap idag med och det var fina Emma från filmen Catwalk och Glada huddikrevyn. Så varm och positiv berättelse även om vissa delar gjorde mig riktigt arg. Jag vet vad mobbning är då jag själv varit utsatt för det i grundskolan under en kort period.

I morgon SKA jag vippla även om det blir +35 ute som de säger. På med R2D2 i bägge rummen och så kör jag på. Ha en fin fredagskväll.

4 svar på ”Före och efter

  1. Bra jobbat i solen och värmen. Busken blev mycket snyggare i mindre format.
    Snygg hattbild förresten.

Lämna ett svar