Inget regn idag heller

Jag trodde nästan att vi skulle få lite regn nu ikväll, men än så länge har det inte kommit en droppe. Idag tvättade jag och voilá solen tittade fram. En vind hjälpte även till att få allt torrt. trots hög luftfuktighet så fungerade det. Men lakanen väntar jag med tills det är sol redan på morgonen. Idag var det molnigt när vi steg ut på morgonen.

Vi skulle kunna plocka lunchmaten i rabatten för dessa är ätbara sniglar. Men JR är ingen fantast i något som är lite slemmigt. Inte jag heller förresten. Smakade ostron en gång då jag jobbade vid kajskjul 5 i Göteborg och svt sände underhållningsprogram därifrån. Leif Mannerström var kock och serverade olika rätter. Han bjöd på ostron och fy för den lede vad uckligt det var. Varken bubbelvin eller annat kan få mig att äta det igen. Så våra sniglar får vara där de är.

Jag berättade ju igår att lavendeln håller på att börja blomma igen. Det doftar ljuvligt och något år kanske men bara kanske ska jag ta vara på blommorna och lägga in i våra garderober. Ja ja vi får se hur det blir med den saken. Jag är ju inte lilla pyssliga husfrun. Men lite kan jag göra när andan faller på. För visst kan jag odla både det ena och andra , eller för den delen baka, koka,steka om det nu skulle behövas. Men JR sköter spisen så bra och jag kör lunchen så han får ha hand om middagen.

Men jag har faktiskt varit riktigt händig idag. Har funderat rätt länge nu på om att korta av ett par långbyxor i crepe. Använder dem aldrig och tidigare blev det aldrig av då de var för tunna för Sveriges klimat. Lite långa i benen var de också då jag fållade dem då jag fortfarande använde sandaler med klackar. Efter min olycka får jag superont i benet om jag har den lilla minsta klack. Så idag satte jag mig i stolen på trädäcket och så satte vi på en sommarpratare. Klippte av benen på byxorna och nålade fint upp dem. Hade till och med måttband så att de skulle bli lika långa. Sedan fållade jag upp dem för hand under tiden sommarprataren höll låda, och B-vitaminet fick mig pigg.

Nöjd med min dag gick vi flickor ut och tog in den torra tvätten. Tror Turbo vaktade mig då hon vid detta laget var hungrig och rädd att matmamma skulle rymma. Men det gjorde jag inte utan hundarna fick sin middag i rätt tid.

JR har också gjort en del som att rasta snabeldraken, rensa bort en del marktäckande ogräs vid vedskjulet. Sedan fick han vattna lite då regnet har uteblivit.

I morgon ska vi göra en liten roadtrip på dagen. Det ska ju regna haha säger dom. Men det återstår att se. Vi åker i alla fall en liten tur.

1 svar på ”Inget regn idag heller

  1. Ostron gillar jag inte, provat en gång, det räckte.
    Då blev det enkelt ett par nya byxor.
    Vacker ros.

Lämna ett svar