Bara blå himmel och sol

Idag stannade vi hemma till Kumas stora glädje. Han vill lukta på blommor och bara vara. Nu har vi ju inte så mycket blommor men nosa i luften gillar han. Jag tvättade äntligen lakanen som legat som ett dåligt samvete sedan i söndags. JR körde en morgon med motion. Han trampade iväg på svarta faran och efter en stund var han hemma igen, glömt munskyddet. Så iväg igen och hann bara innanför dörren . Jag satt vid bordet och väntade på frukostbrödet men han tvärvände och susade iväg igen.

Turbo var helt slut då hon brukar springa med på baksidan av huset när JR cyklar iväg. Fick fylla på vatten i skålen. Förklaringen till den sista cykelturen är att igår när jag mannekängade med mina nya klänningar råkade jag yppa att det fanns en grå variant av den blå jag köpte. JR menade att jag borde köpt den också och idag hade han bestämt sig för att köpa den till mig. Så nu har jag en blå och en grå klänning. Som han sade så blir det ju sommar nästa år igen osv.

Vi har inte projekterat mer idag då det varit +37 i skuggan och inte mycket till vind. Men det kändes inte så hemskt då luftfuktigheten sjunkit till en mer behaglig siffra. Vi har hållit till på trädäcket och lyssnat på sommarpratare i två olika omgångar. En behaglig sysselsättning när det är varmt.

Till lunch åt vi havererade fyllda tomater. Smaken var lika god som igår. Ett glas rosé till det och sedan mår man finfint.

Jag är ju lite trädtokig och tittar gärna upp bland mina fina träd. Nu har det börjat komma knoppar på kejsarträdet. Men jag kommer inte ihåg att det blommade två gånger förra året. Spännande att se vad det blir av detta. Trädet tappade alla bladen förra hösten så jag tror väl att det gör så i år med. Men dessa knoppar kommer jag inte ihåg.

Tänk, vilka underbara bekymmer man har. Det är rätt bra nu.

2 svar på ”Bara blå himmel och sol

  1. Ja jösses vad lätt det är att glömma munskydden! Inte när vi går hemifrån, för jag hänger dom på samma krok där min väska hänger och den glömmer jag inte. Men när vi har ätit ute nånstans eller lämnar ett hotellrum… Inte samma rutin där.
    Vad snällt att köpa klänningen till dig!

    Ha en fortsatt fin lördag!

Lämna ett svar