Het sol och varm skugga

Undrar om det är årets sista värmebölja som kommit? +37 i skuggan och väldigt löjlig vind har gjort att svetten lackat i pannan och runnit i ögonen hela dagen. Sitta still har vi utövat så mycket vi kan. Jag har tvättat fintvätt idag och nu kan vi smutsa ned kläderna igen.

Det gäller ju att hitta den svalaste platsen där även lite vind kan svalka när den nu finns. Platserna varierar allteftersom dagen lider och det som var skönt på förmiddagen kanske är lite väl varmt senare. Men tvätten torkar ju väldigt bra måste jag tillstå.

Idag fick vi så äntligen alla papper på huset och kontraktet. Det var en liten nätt lunta på 138 sidor som vi laddade ner på en sticka. En regnig dag ska JR trycka ut allt på papper och sätta in i en pärm. Men just nu är solen envis och man orkar inte för mycket administrativt då. Men till JR:s eloge ska jag ändå säga att han skummat genom alla sidorna och jag fick lite rop att detta och detta. Så trots att allt är på franska har han förstått en del. Så det blir lite läsförståelse sedan då.

Tro nu inte att Kuma legat här sedan igår eller att det är en gammal bild. Nejdå, han har tagit för vana att avsluta utevistelsen här på den nya “gräsmattan”. Vi brukar ju ha en del pyssel för oss innan de ska ha sin middag och detta är en utmärkt plats för att hålla koll på oss. Skönt att ligga i skuggan som alltid är här på eftermiddagen/kvällen.

En onsdag i augusti är till ända och snart även hela månaden. Jag får väl snart övergå till shortsen och t-shirten. Kanske kan det även bli en del trädgårdspyssel i rabatten och sedan ska ju lavendeln klippas ned när den blommat klart. Bara trevligheter som innebär balsam för själen och huvudet.

Jaha där fick jag upp bilden två gånger också. Det här nya i wp kan driva en till vansinne. Strunta i att bläddra för det är samma bild hela tiden. Jag får ju inte bort det heller så ni får utstå detta tyvärr. Men det jag ville visa var hur fint det blommar i krukan nu. Pelargonen har sovit under den varmaste månaden och nu har den vaknat igen.

Då laddar vi för torsdag som ju infaller i morgon.

4 svar på ”Het sol och varm skugga

  1. Så varmt ni har det. När du har hängt det sista är det väl dags att ta ner det som hängts upp först.
    Lite trädgårdsarbete att se fram emot förstår jag.

  2. Ja, nog är det varmt nu. Man orkar inte göra många knop, och promenaderna blir korta – tur vi besöker små byar och städer så vi hinner se det mesta ändå 😉

    Nya WP… Jag fortsätter att vägra och kommer att göra det så länge det bara går.

    Hoppas ni har lite svalare idag eller åtminstone lite mer friska fläktar!

Lämna ett svar