Ännu varmare men vi klarar det

Vissa verkar inte klara värmen särskilt bra eller så var den bara trött på livet för i morse hittade jag denna i JR:s handfat….

Det blev en vattenbegravning och så var et med det. Inte något jag saknar då flugor är ett gissel och så jobbiga. Men idag fick jag väl mitt straff för att jag inte sörjde flugan för fyra nya myggbett har kliat på armen. Fast jag har ett bra stift som tar bort kliet.

Bäst att vakta Tiger så inte Tossan får för sig att börja leka i denna värme. Turbo brukar få tokryck och rusa runt som en tokig efter en stunds lek. Inte populärt hos Kuma som vill ha lugn och ro ute i trädgården. Men idag blev det inget då det har varit varmare än igår.

Skuggan är bäst och där blev Turbo idag. Vi placerade oss i stolarna och efter att JR burit in fler pinnar som han köpte idag, lyssnade vi på en sommarpratare. Kom på att 2018 har vi inte lyssnat på en enda då vi var mitt i husvisning,rensning och en varm sommar då vi inte hade ro att bara sitta ner någon längre stund. Så det kan vi ta igen nu när det är lugnare och vi rår om vår tid.

Tror att detta kan vara sommarens sista värmebölja för nu ska det bli mer humana temperaturer om dagarna.

Om det blir lite svalare ska jag öppna frissan någon dag för vi börjar se lite ovårdade ut båda två. Kör med utomhusklippning i möjligaste mån och det går inte när det är för varmt så svetten droppar i ögonen.

Vi delade på en flaska vitt vin idag då det blir tradigt att bara dricka rosé när man vill ha något gott. JR lyckades köpa två olika sorter som smakade riktigt bra.

De lovade regn i morgon men nu när jag tittade igen så verkar det inte bli en droppe. Synd då jag hade tänkt hänga ut vårat överkast för självtvätt i regnet. Det hade behövts men får väl bli en annan dag då. Fick ju tvättat allting annat så jag ska inte klaga.

Just nu försöker vi stanna hemma så mycket som möjligt då den elaka coronan börjat blossa upp nere vid kustområdet. Men nästa vecka ska vi göra en försiktig tur där JR som vanligt får agera löpare. Det är nämligen så att plasthuvan som vi har i micron inte finns mer. Vi kan ju använda micron som varmluftsugn och igår var nog värmen lite för hög och JR missade att kolla. Den liknade mer en frisby när han tog ut tallriken med de två pajerna som skulle värmas. Men pajerna kunde vi ändå äta och de var goda.

Så kan det gå och världen stannar inte för det.

  4 reaktioner på “Ännu varmare men vi klarar det

 1. evadramin
  augusti 28, 2020 kl. 00:35

  Så tråkigt att viruset har börjat att härja igen vid kusten.
  Men ni har ju det bra hemma hos er.

  • augusti 28, 2020 kl. 02:16

   Vi håller oss i byn så det ska nog bli bra.

 2. augusti 28, 2020 kl. 09:49

  Det är många nya utbrott i Spanien med. Läskigt det här…

  Ha det gott!

  • augusti 28, 2020 kl. 09:57

   Man undrar om hösten blir likadan som våren var.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: