Värmebölja i september

Vadå höst? Inte här i allafall. Nej, här kör vi på med en liten trevlig värmebölja och vi fortsätter att svettas. Luftfuktigheten gör att vi inte torkar ut i allafall och håller de rynkor vi har släta. Efter gårdagens regn skulle denna dag bjuda på sol så jag körde en maskin med kulöra kläder. JR körde snabeldraken då han hade tagit kompledigt från spikandet. Nu visade det sig att han behöver såga och det fungerar inte så bra när jag tvättar. Jag tycker inte om sågspån i kläderna.

Jag gjorde klart vid trädäcket och vi satte oss med våra b-vitaminer för att sänka kroppstemperaturen. Jag hängde glatt upp tvätten och kände att det var mitt jobb idag. Solen sken så vackert men inte en enda tillstymmelse till vindpust. Men vi härdade ut och åt en liten bit mat. Vi hade just satt på en podd och då hördes ett muller. Turbo gick in direkt och vi hoppades att mullret inte skulle involvera vår by. Men det kom närmare och så kom de stora våta dropparna. Till Turbos glädje gick vi in.

Jag vet inte om tvätten var torr, men tror att den var fuktig. Nu är den våt så den får hänga kvar över natten. Hoppas på morgonsol och att en ny maskin ska kunna snurra också. Men vi får se hur det blir med allt.

Nätterna är nu väldigt varma +19 inatt och vi är i valet och kvalet på att ta fram en R2D2 till sovrummet. Vi får sova på saken 🙂

Ikväll tröstar vi oss med lite hämtmat från restaurangen och ett glas gott vin till det. Det slutade regna efter en kvart så JR slapp vattna ikväll också.

5 svar på ”Värmebölja i september

  1. Nästa vecka lär det bli varmare igen, men jag är glad att det inte är din värme. Vi åker hem på söndag, på vägen ska vi in till mamma. Denna gång ska vi träffas utanför, de har ju sån där plexiglas på mitten av utebordet, så vi kan sitta på varsin sida och umgås. Kram 🌸

  2. Här har vi haft något av ett jojo-väder. Kyliga mornar med 13-14 grader och vissa dagar 35+ i skuggan.
    Men det jämnar nog ut sig mer när vi kommer hem nu 🙂

    Ha en fin dag!

Lämna ett svar