Vardagslunk

Det har väl inte hänt speciellt mycket idag eller så har det gjort det. Allt beror ju på hur man ser på det. Vi har nog inte fått någon post idag då postbudet susade förbi utan att stanna. Jag skriver susar för så låter det när han kör förbi på sin elmoppe. Ett jaktobjekt för hundarna som rusar till andra sidan för att se om han stannar där. Sedan kommer de lunkande tillbaka nöjda med sitt värv.

Precis där vid busken stannar de båda och kollar på det objekt som de för tillfället jagar. Sällan kommer det ett skall från någon av dem. Dagen har varit rätt mjuk känner jag. Luftfuktigheten har varit hög och svetten har lackat. Men håller man sig still går det bra att existera. Eftersom det är lillelördag idag så har vi inte ansträngt oss alltför mycket. En tvätt har fått bli ren och några pinnar har tillkommit på trädäcket på baksidan. Blir fin utsikt därifrån sedan. Gräddhyllan som vi kallar den.

Egentligen var det väl en del saker jag kanske skulle ha gjort, men varför stressa? Fick ett myggbett på armen som höll mig sysselsatt ett tag då det gjorde sketaont ett tag. Nu syns det inte ens. Nej, tånaglarna är inte klippta. Glömde bort det efter att ha duschat och inte fått med mig knipsaren ut. Får bli en annan dag då.

Idag kom det in en liten fågel i vår trädgård. Den landade vid ett av träden och dog. När JR bar bort den kunde vi konstatera att nacken var bruten på den. Kanske någon av tornfalkarna som missat att få med sig sitt byte från vinfältet? Jag blev så ledsen att fågelns kompisar fick festa på madeleinemuffins idag. Begravningskaffe för den lille fågeln.

Något gott att dricka och sedan blev vi sittande ute tills solen sade hejdå för idag. Vid 20.00 ungefär säger den det och mörkret faller snabbt. När vi sedan tar ut hundarna på kvällen är det fladdermössen som sveper förbi lyktorna. Ibland kan vi höra en uggla hoa och tittar vi upp mot himlen ser vi ISS däruppe. Undrar om de ser oss här nere? En gång såg vi en mårdhund som sprang gatan ner på baksidan och slank in i grönsakstantens trädgård. Hundarna var helt faschinerade.

I morgon är det generalstrejk här i Frankrike. Men vi är inte oroliga för bröd får vi ändå.

3 svar på ”Vardagslunk

Lämna ett svar