Skitmorgon med lite kiss också

Jag vaknade i morse av att Kuma beklagade sig högljutt och Turbo svassade runt. Aha det luktade prutt så hon behövde nog gå ut tänkte jag och hävde mig upp ur sängen. Öppnade dörren och Turbo slank ut. Passade på att gör min toalett. Turbo kom in snabbt och jag stängde dörren, men bajslukten satt fortfarande i näsan. En snabb blick in i rummet och där på golvet såg jag något brunt. Turbo har skitit inne ropade jag. JR vaknade på stört och med lite ljus in kunde vi konstatera att en stor pöl också hamnat på golvet. Gick runt bordet och javisst ännu mer bajs och kiss. Inte roligt med en hund som är så att säga skiträdd för åskan. Vi däckade ännu någon timme innan det var uppstigning.

Så tyst i byn att JR tyckte att det känns som långfredag. Kunde bara hålla med om att det var otroligt tyst. Kanske berodde det på att inte en enda traktor med släp for förbi under hela dagen. Har alla vindruvor blivit plockade?

När vi gick ut kunde jag konstatera att det regnat en hel del under natten. Riktigt vått överallt. Men hundarna ville vara ute och så fick det väl bli då. JR drog igång snabeldraken och jag moppade golven efteråt. Känns bra att golven är rena nu. Luktar inte bajs någonstans.

JR skyndade sig att preparera en brasa då mörka moln syntes vid bergen och så kom hundarna in snabbt. Det hade börjat regna. Då vill inte hundarna vara ute och JR blir glad att det kommer regn på hans nysådda gräsmatta. Verkar ju vara precis rätt tidpunkt att så gräsfrön.

Vi fick ändå några timmar med nästan sol och uppehåll. När det regnade lyssnade vi på en podd och åt en bit, till det ett glas vin. Sedan packade vi en låda med födelsedagspresenter till H. Vi är ytterst nöjda med alla inköpen. Hoppas H också blir det.

Sedan behagade solen att visa sig och förvandla grannens hus till guld. En fin avslutning på söndagen till motsats mot morgonen.

4 svar på ”Skitmorgon med lite kiss också

  1. Stackars Turbo, hon måste ha mått väldigt dåligt. Hade det hamnat på golvet och inte på någon matta?
    Passar ju bra med regn på nysådd gräsmatta. Den blir säkert snart fin.
    Brasa är ju bara så härligt när det regnar.

  2. Men stackars Turbo. Inte kul att vara skiträdd för åskan! Inte kul att behöva sanera efter en skiträdd hund heller…
    Hoppas denna vecka har startat på ett bättre sätt.

Lämna ett svar