Lite sensommarvärme

Härligt med solen som värmde oss när vi steg ut i morse. Mindre roligt då Turbo protestkissat på golvet. jag kan inte ta det som annat efter att hon i flera minuter trakasserat mitt ansikte. Men för tusan klockan var ju bara 08.00 och vi brukar aldrig och nu menar jag allvar aldrig stiga upp då. Men efter någon regndag blir tösen hopplös och vill ut. Nåväl jag kastade x antal reklamblad över pölen och när JR senare blev väckt av fröken torkade han upp eländet. Så gissa om vi var glada över dagens sol. Det innebar att hundarna kunde vara ute.

Så nöjda över att få ligga i gräset. Men Turbo är lite för frivol än så länge så vi håller koll på dem. Jag pressade apelsinjuice och mellan halvorna tittade jag ut. Men de var ordentliga och vår frukost blev god.

Dags att låta mattan under bordet torka på bordet och sedan rullas in för förvaring i garaget. Efter det kunde vi hänga upp lakanen på tork ute. Jag blev så nöjd att jag öppnade frisersalongen och JR fick en klippning av håret. Solen värmde skönt så vi satt ute ett bra tag.

Det är sådana höstar jag längtat efter under flera år. Milda där man sitter i kortbyxor och en tunn tröja med en liten flaska öl i handen. Filosofierar över livet och njuter av livet i största allmänhet.

Livet formar en hela tiden. En del försvinner med åren och trots ärr och rynkor kan man må väldigt bra. Det är ju ändå insidan som räknas. Ytskiktet är ju endast ett skal.

Skrattet är aldrig långt borta när man lever med hundar. De hittar på så mycket tok hela tiden. Ett skutt här och en rusning där och de är så lyckliga. Turbo har fått vara ute hela dagen och jag hoppas hon är nöjd.

Men alla dagar har ett slut och så även denna. Tänk så gott det gör med en soldag. Jag mådde lite sådär i morse, med ont i ryggen och axeln. Utan tabletter och annat försvann det när vi var ute i solen. Förövrigt blev JR nöjd med sin vinterfrisyr. Något kortare än han tänkt men jag tyckte att det kanske inte skulle bli så trevligt i min salong om det blev några grader kallare. Sedan växer håret fort här nere.

Nu är det snart dags att tända en brasa i spisen och mysa innan sängdags. Lite mat blir det också och något avsnitt av Orange is the new Black. JR somnar till den men jag tycker den är väldigt bra.

4 svar på ”Lite sensommarvärme

  1. Vilken härlig och omväxlande dag ni har haft. Så skönt att ni har kunnat vara ute i dag.
    Jag tror att Turbos uppförande beror på att hon löper. Tikar kan uppföra sig väldigt märkligt då.

  2. Här är det tvärs om. Jag somnar framför TV-n när Anders kollar på serier. Sen brukar jag få en sammanfattning innan nästa avsnitt startar och sen somnar jag igen 🙂

    Ha ännu en fin dag i ert paradis!

Lämna ett svar