Dagen efter regnet

Än så länge tycks marken här vara kapabel att suga åt sig vattnet från ovan. Inte för att vi är oroliga för översvämning här i vårat hus, men det är så skönt att det inte blir lerigt. Skonsamt för oss tvåbenta som har torkat tassar till förbannelse i flera år. Hundarna steg ut med yrvaken blick och nu var ju allt som det skulle. De har blivit så vana med att det är torrväder och igår blev de riktigt brydda. Ja, man glömmer så fort.

Nu då Turbo är i höglöp gäller det att verkligen ha ögonen på dem. Men vi har ju tur att Kuma är gammal så han orkar inte intressera sig särskilt ofta. Till Turbos frustration ska jag väl säga. Eftersom Kuma är kastrerad så behöver vi inte befara oväntad tillökning i familjen. Vi skulle nog inte orka med småbarn på heltid nu. Därför är ju våra intentioner att ta en omplacering när det är så dags, vilket vi hoppas dröjer.

Vi har faktiskt haft sol största delen av dagen och även kunnat inta våra b-vitaminer på trädäcket. Det var riktigt skönt i solen ett tag. Men så började det att blåsa och lilla jag blev en del frusen. Har fått känning av min kära ischias och JR var till pharmacia för sin rygg tidigare, vilket resulterade i en suverän salva som tar bort allt det onda på några minuter. Bättre än voltaren måste jag säga. Det blåste till bra där ett tag och JR såg svarta moln vid bergen så han skyndade sig att strö gräsfrö och sedan jord på baksidan. Sedan kom regnet och gjorde resten. Här vid stora palmen har det börjat titta fram lite gräs och med en del jobb blir allt fint skulle jag tro.

Sydfranskan kom vid grinden och vi fick en pratstund. Det gäller att praktisera franskan allt vad man kan. Visserligen blir det en del hackigt än så länge men vi hade nog ett rätt bra samtal ändå. Jag tar varje tillfälle i akt och JR är inte sämre han. Vi pratar bla bla bla så mycket vi kan som säljaren på Mon Brico säger.

Javisst ja, jag har vipplat idag också och även gjort rent en del fönster. Dessa flugor skitar verkligen ner. Det får bli en ordentlig fönstertvätt senare då solen inte är så stark. Jag öppnade även restaurangen idag då det var uppehåll. Uppskattat måste jag säga. Så roligt att se glada gäster. Inte en enda brödbit går till spillo.

Nu blir det bruchetta och lite Orange is the new black på netflix.

6 svar på ”Dagen efter regnet

 1. Hoppas verkligen att ni får ha kvar underbara Kuma några år till. Men att hitta en trevlig vuxenhund är väl et bra alternativ. Tror vi kommer att göra det också. Men så klart hoppas vi att vår lilla Zacko kommer att leva i några år till.
  Att prata franska är inte helt lätt men det är ju bara att träna och fortsätta träna, Tror inte det finns någon genväg.

 2. Nu är svansen på Alex på väg in över Sverige, han lär ha regn med sig, men jag vet inte om det kommer något till just oss.
  Hur gamla är dina hundar?
  Kram

 3. Regn i lagoma mängder är bara skönt. Åtminstone om man inte måste ut i det 🙂
  Duktigt att praktisera franskan så mycket det bara går! Här är det svårt då alla i princip vill prata engelska. Ute på landsorten får man öva lite mer 🙂

  Ha det gott!

Lämna ett svar