Hösten är här

Det lite nyckfulla vädret har kommit och när man bor i en by mitt i vinfälten seglar de flesta mörka molnen förbi. Bergen fångar dem och vi kan sitta ute i nästan sol om dagarna. Mattan under bordet är helt torr, nyborstad och instoppad för vinterförvaring.

Bladen faller från träden och en del är så vackra. Vinfälten är snart helt plockade och vi hör traktorerna närma sig vårat lilla fält. Snart kommer den blå eller gula stora traktorn och hämtar alla druvor. Idag hade vi rörmokaren här som bytte alla generatorer på elementen. Bra att vara förberedd inför vintern.

Dagarna förflyter snabbt då vi har olika projekt hela tiden. Idag rörmokaren som ringde och var ca fem minuter från oss. Ojdå, mitt i frukosten för oss pensionärer. Så blir det när två morgontrötta människor gifter sig och skaffar hundar som älskar att sova på morgonen. Nåväl, just nu är det lite överdrift då Turbo är i löp och rent överdjävlig. Båda hundarna väckte oss faktiskt klockan åtta i morse och efter att ha fått en toalett i trädgården, somnade vi om till sent. Lite för sent verkade det som när rörmokaren ringde. Men det ordnade sig och lite omtumlade fortsatte vi dagen.

Vi placerade oss ute på trädäcket till hundarnas förtjusning och där blev vi kvar hela dagen. Då de mörka molnen seglade runt oss väntade jag med eventuell tvätt. Behöver lite mer stabil sol för att det ska torka bra. Istället kastade jag tiger med Turbo.

Men hon tröttnar på tiger efter ett tag. Nu hoppas vi på att löperiet snart ska vara över. Så jobbiga de var i morse. Rena rama musikalen som väckte oss.

I morgon är det onsdag och då vi eller JR närmare bestämt varit upp till posten med ett paket, bör det bli hämtat då och sedan färdas mot Sverige och H. Vi ville vara säkra på att paketet anlände innan födelsedagen. Det tar ju lite tid.

3 svar på ”Hösten är här

  1. Så jobbigt att bli väckt “tidigt” på morgonen av rörmokaren. Men visst är det skönt att var pensionär och själv bestämma när man ska lämna sängen på morgonen. Förutom när husdjuren bestämmer det! Eller hantverkaren!

Lämna ett svar