Lite sommarvärme igen då

Solen visade sig idag och ännu en maskin tvätt sattes igång på morgonen. Denna morgon möttes vi inte av kisspöl eller annat, då vi helt resolut satt grinden för sovrumsöppningen. Vi har ju tagit bort alla dörrar inomhus. Förutom dörren till toaletten vid dressingroom som JR använder. Den odör som kommer från hans förehavanden måste stängas in och som tur är finns det öppningsbara fönster där. I alla fall har vår lilla löpmadame fått hålla sig i sovrummet hela natten och det gick bra till klockan åtta då hon tydligen hade tråkigt. Men vi lyckades övertyga henne om att ett par timmar till behövdes för att vi andra ska känna oss helt utsövda.

Vi har nu inte blodsdroppar överallt och jag kan låta moppen vila tills det är dags att torka alla golv överallt. På söndag alltså. Men nu är det riktigt skarpt läge då Turbo är väldigt höglöpande. Grannens hanhund Lucky är helt ifrån sig och Kuma gnäller som en gisten dörr. Vårat tålamod prövas hårt i dessa dagar. Jag räknar och nu snart så….

Riktigt skönt ute på dagen idag men på förkvällen såg det lite hotfullt ut på himlen. Men JR fick vattna på nyplanteringen för det kom inte en droppe. Tittade till kumquatarna idag och jösses så många frukter det är på båda buskarna. Här blir det massor av vitaminer och antioxidanter vad det lider. Frukterna är gröna än så länge men de växer sig stora.

En och annan ros slår ännu ut med jämna mellanrum. Funderar faktiskt på att köpa ett par till i vår. Älskar dessa blommor.

Tror vi inspirerat våra grannar tvärs över gatan, då de i år köpt nya blommor till sina blomlådor. Jag syftar på gamlingarna och båda har faktiskt gjort tummen upp till oss. Nu har de något fint att titta på om dagarna. Madame kan nog inte gå ned för trapporna så hennes liv är begränsat till balkongen de har. Monsieur brukar gå runt på tomten som ju är stor då det är ett riktigt vinbondehus. Men bilen har han inte kört på flera månader. De bor ju på andra våningen i sitt hus och det är i jämhöjd med vår tomt på baksidan. Vi har så att säga vinkavstånd.

Fina bär på vår häck men de är säkert inte ätbara utan endast till prydnad. Det jag tycker om med denna trädgård är att det hela tiden är så många olika färger hela tiden. Sedan är ju allt det gröna övervägande och som man säger “grönt är skönt”. Skönt för ögat och rofyllt för själen. Man blir harmonisk när man haltar runt i vårat lilla paradis. Våra nya medusiner postades av H idag och nu klarar vi oss ett tag till. Vi gör ju en sak i taget för att slippa stress. Det fick vi nog av vid flytten från huset och nu vill vi ha lugn och ro. Det finns en del att göra för att vi ska bli riktigt bofasta här. Ja, vi har ju inte mer än en postlåda i Sverige så vi har väl lämnat landet kan man säga.

Gräsmattan börjar bli grön igen efter regnet som var förra veckan. Här har vi fått till ett bra avstånd mellan Turbo och Kuma. Vår lilleman som hänger med så bra. Hoppas att klimatet här ska ge honom något extra år. Vi har ju märkt att den svenska vintern verkligen tar på hundar som börjar bli till åren.

Det största problemet jag har just nu är om jag ska kunna köra en maskin tvätt i morgon och kunna hänga den på tork ute. Inget som jag kommer att ligga sömnlös för inatt.

4 svar på ”Lite sommarvärme igen då

  1. Inte lätt för grannskapets hanhundar med höglöpande tik. Och inte för er heller.
    Så roligt att det blir många kumquatar att skörda senare.
    Grönt är skönt och så finns det i så många härliga nyanser.
    Så bra att du inte ligger vaken och funderar på tvätten. Kommer fler dagar!!

  2. Tvätta eller inte? Ett typiskt i-landsproblem som jag också drabbas av emellanåt. Fast helt i onödan, tvätten går ju ingenstans ifall man låter den ligga kvar i sin korg 😀

    Ha en fin torsdag!

Lämna ett svar