Löpning hela dagen

Så härlig dag med sol och +25. Jag körde naturligtvis en maskin med tvätt och är nu tvättbefriad resten av veckan. Bra det för nu har vi fullt sjå med att hålla koll på hundarna. Här löps det både här och där. Turbo höglöper och vi löper efter hundarna för de är riktiga ögontjänare. Kuma ligger inne och håller låda så vi funderar på att köpa hörselskydd.

det var så varmt i solen idag att vi måste fälla upp parasollet. Fälla upp, visst låter det konstigt men vad ska man annars säga? Sno upp, dra upp ? Vete tusan vad som egentligen är det riktiga att säga? Lite Tigerlek var det mellan allt annat. En av oss håller koll så vi kan duscha och här var det JR som körde snabeldraken. Drippeti droppandet är över nu så jag behöver inte gå runt med moppen varje dag. Vi har ju kompostgallret vid sovrumsdörren så inatt har vi sovit lugnt. Till och med Turbo har sovit.

Jag har löpt efter hundarna så idag har jag ont i min sketfot. Jag kallar den brutna foten med allehanda stålprylar,skruvar och cement så. Det är höst och då börjar kroppen skava lite. Min högra hands fingrar kärvar lite och här gäller det att hålla igång lederna. Kuma som blivit stelare går sakta, utom nu då han är som en tokig friare. Då har han plötsligt inga problem att skutta runt och springa.

Därför gör vi inga större projekt just nu. Vi håller avstånd mellan hundarna och det har inget med corona att göra. När vi gick in så hade vi som igår Kumas beklagande att lyssna på. När de sedan fått sin middag gick JR ut en sväng med dem för lite toalett trodde han ja. De rusade runt till baksidan och JR löpte efter. Här höll det på att bli renarama porren. Ett morrande från JR och de rusade till framsidan. Jag tittar ut och vad får jag se? Jo, där kommer bägge hundarna springandes och JR efter. De försöker gömma sig bakom syrenbusken men JR kommer efter och så springer de runt på andra sidan. JR är i hasorna och jag kan se hur hundarna skrattar. De tycker att det är skitkul och JR är helt slut efter allt löpande.

Livet är inte lätt för oss just nu. Varför får en elvaårig hund för sig att det ska porras helt plötsligt. Tidigare år har han mest tyckt att Turbo varit jobbig då hon löpt. Vi planerar galler för dörröppningen inatt med men har H:s säng som extralösning om JR måste kampera på andra sidan gallret med en av hundarna.

Visst är det underbart med hundar? Nästa hund blir även den en kastrerad hane och efter det bara kastrerade hanar. Turbo är vår sista tik då vår ålder säger att löptider är för jobbiga. Men gud så jag älskar denna tös. Ja, det var jag som ville ha en tös denna gång. Men denna lovely Lady Mac Beth får bli vår sista. Lustigt nog hade jag även velat ha en katt också, men Kuma hade nog ätit upp den så det får vänta. Vad Turbo gjort törs jag inte tänka på.

I morse hade vi ännu en liten fågel i spisen och det blev ett lyckat utflygningshjälp.

4 svar på ”Löpning hela dagen

  1. Vilken dag ni har haft. Hoppas natten blir lugn och att även morgondagen blir det. Men det går ju över när som helst förmodar jag. Löpet alltså.

Lämna ett svar