Kompledigt

Just nu är det inte läge för att starta några projekt. Vi måste hålla ögonen på hundarna. Fast idag har det varit lite lugnare på löpfronten. Turbo är som tur är lydig och kommer när man säger till. Kuma däremot anser nog att han uppnått en ålder då man absolut inte behöver lyssna till något kommando. Såvida man inte som jag är skarp och då lyder han under protest. Därför klarade jag av att bädda sängen trots att JR kört iväg med Mackan för att storhandla. En hund ute i trädgården och en i hallen med dörren öppen. Sedan satte jag mig på puffen i hallen mellan hundarna.

När vi sedan duschat och klätt oss hade jag bestämt mig för att sopa plastgräsmattan. Då fick ju hundarna komma med ut och JR gick bort för att hämta soptunnan. Solen skymtade fram och vi placerade oss ute på trädäcket idag med. Riktigt behagligt och idag behövde vi inte parasollet. Men vi åt minihamburgare med gåslever och frittes. Till det en podd om återblickar på ett turnéliv. Riktigt mysigt hade vi en lång stund.

Jag försöker hålla mig mellan Turbo och Kuma hela tiden och det fungerar. JR fick ordna maten och jag höll vakt. När det är fredag kommer våra grannar endast hem på en kort sejour efter skola och jobb. Sedan försvinner de under hela helgen. Vi kan lyssna på våra poddar och njuta av lugnet.

Nu börjar gräset titta fram där JR sått gräsfrön och lagt ny jord. Vi har tänkt oss en gräsmatta här. Visst blir den brun och torr på sommaren men sedan så. Härligt att kunna titta ut från köket och se en grön gräsmatta. Tror detta blir jättebra. Allt har sin tid.

Sakta men säkert går vi mot ännu en fransk vinter. Jag ska räkna småpengar till en kalender som brandmännen snart kommer för att sälja. De gör ett superbt jobb och naturligtvis vill vi bidra till någon fin fest för dem eller kanske julklappar, ja vem vet vad de använder pengarna till?

Vi blickar in mot helgen och närmast blir det ju lördag. Liten gammeltjock Kuma mår alldeles utmärkt här i paradiset. Precis som vi andra. Dags för snickarbyxor nu tror jag, på mig alltså. JR bävar för jeansen som klämmer och stoppar in. Jag äger inte några sådana mer utan kör snickarbyxor. Det ska vara lätt att leva annars kan det kvitta.

3 svar på ”Kompledigt

  1. Så hände det en del i dag också.
    Skönt med brallor som inte sitter åt någonstans. Bekvämt ska det vara.

Lämna ett svar