Breeev!!!

Ett vadderat kuvert anlände i vår brevlåda idag och lite ny lektyr för JR. Tio dagar tar det ungefär för ett vanligt brev att färdas från Malmö till vår brevlåda. Paket tar längre tid men när man väntar på något gott så. Därför har inte H fått sitt paket ännu.

Vi har gått över till apelsinjuice nu. Visserligen är de fortfarande lite dyra men det är dags att boosta med c-vitamin nu när vi snart har vinter här. Så fort kumquatarna börjar mogna blir det sådana också. Men än så länge är de gröna och härligt många. Jag brukar pressa ett kilo åt gången och det räcker nästan en vecka. De vi köper här kommer från Spanien.

Idag har vi haft det lite lugnare då Turbo börjar gå ur löpet och nu är det bara Kuma vi måste hålla koll på. Han är lite för förtjust i syrran och kör med selektiv hörsel. Men vi slipper höra hans gnäll hela tiden för Turbo springer inte runt och svassar hela tiden.

JR har gått och tittat snett på dessa dörrar ända sedan vi flyttade in. Det var väl meningen att de skulle ha samma färg som huset men den som målat dem måste vara aningens färgblind. De var mer rosa än beige. Idag öppnade han färgburken och satte igång. Perfekt väder för målning. Inte direkt sol men varmt så det torkar snabbt. Ja, jag vipplade ju som vanligt. Har hittat helt fantastiska trasor indränkta med medel som man dammtorkar möblerna med, så dammet fastnar inte så lätt. Brukar använda dem när jag tycker att vipplandet inte ger det resultat som jag vill ha.

Fyra ögon ser mer än två och vi höll dem på hundarna från var sitt håll. Bra med stora fönster. Vi kunde faktiskt sitta ute en stund också. Men efter ett tag gick vi in i värmen. Fast JR har inte satt igång pannan ännu för huset lagrar värme bra.

Dörrarna blev mycket snyggare i vitt, trots att de egentligen inte är så snygga. Men nu behöver inte JR gå och titta snett på dem. Han passade på att måla fönsterbrädan till fönstret också. Den var fult grå och passade inte ihop med något, jo kanske soptunnan då.

Ja, nog fick vi lördagen att gå. Det finns alltid en del att göra och vi ska nog hitta på något i morgon också. Men först ska JR cykla upp till torget och handla lite småttan och gottan. Kanske en god paella som vi kan ha till middag. Det är ju marknad där varje söndag och vi får lite blänkare på vår bysida på facebook.

Det ska tydligen blåsa en del i morgon så vi ska kolla allt innan sängdags.

1 svar på ”Breeev!!!

  1. Färskpressad apelsinjuice är bara så gott.
    Skönt att nu Turbo börjar lugna sig.
    Vitmålat är ju för det mesta snyggt.

Lämna ett svar