Blåsigt idag

Jösses vilken kall vind vi haft idag. Hundarna tycker inte om vind och då blev det en innedag. Vi tvåbenta hade ju golven att ta hand om. Så skönt att få bort eventuella fläckar. Men något vilande ute på trädäcket inbjöd inte dagen till. Korta stunder ute har det blivit.

JR startade dagen med att cykla upp till torget som hade marknad. Det är så att vår by kommer ha marknad varje söndag. Färsk paella och goda baguetter kom han hem med. Att sedan både benen och baken var som is var ett minus men han tinade rätt snabbt. Men så roligt att vi fått en marknad som fungerar varje söndag. Det var ju något som vår maire pratade om när vi var på välkomstmöte förra året.

Sitter just nu och ser på agendas partiledardebatt och blir bara så arg över hur flummiga regeringspartierna är. Miljöpartiet är inget parti som borde sitta i regeringsställning. Sedan ser jag alla politiker är fruktansvärt fega. Orkar inte se mer.

Jag älskar träd och hur ståtliga de står. Till skillnad från politiker och deras svammel. Ibland undrar jag vart världen egentligen är på väg. Det är bar en massa blablabla hela tiden. Tror att det var ett misstag att släppa fram en outbildad fackman som statsminister. Utbildning är A och O.

Jag saknar inte detta hus men jag saknar Unkas som var vår hörnsten i tillvaron. Den som alltid var glad och gav oss stabilitet. Precis vad som behövs i alla regeringar. Ibland vill jag inte se foton på alla de hundar som inte finns hos oss mer, men Unkas förtjänar att få vara med.

Livet går vidare och det gör ju vi också. Därför tillåter vi oss sakna men ändå se fram mot kommande hundar i våra liv.

Vi har lämnat snön och nu ser vi fram mot ett annat liv. Tror vi kommit rätt och om denna pandemi kan få ett slut så blir vårat paradis fullkomligt. Ny vecka i morgon och snart är det skolledigt här i Frankrike. Vi ska betala in vår första kommunalskatt här och dags för oss att söka sinkskatt. Allt rullar på.

Inläggsnavigering

  3 reaktioner på “Blåsigt idag

 1. evadramin
  oktober 11, 2020 kl. 22:44

  Så roligt med söndagsmarknad och lite god mat.
  Ang. politiken är jag helt enig med dig. Den så kallade statsministern skulle aldrig blivit det han är i dag. Fanns väl ingen bättre och då är ju urvalet väldigt dåligt.
  Fin bild på din älskade Unkas.
  Pandemin kommer att vara vår följeslagare ett bra tag till. Men det gäller att hålla avstånd och handhygien. Tyvärr verkar den yngre generationen inte riktigt ha förstått detta. Är viktigare att festa i stora sällskap.

 2. oktober 12, 2020 kl. 18:56

  Kul att ni får en veckomarknad! Här (eller snarare hemmavid) finns det en marknad inom tre mils avstånd varje veckodag. Förut hade vi den precis utanför porten varje fredag, men den flyttade för några år sen pga säkerhetsskäl. Tar väl 20 minuter att gå dit nuförtiden. Nu när vi åker runt i Spanien stöter vi på marknader både här och där, senast igår.

  Ha det gott!

  • oktober 12, 2020 kl. 20:13

   Ja, det är roligt att vi fått en veckomarknad, vår maire har jobbat för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: