Trädgårdsdax

Sol idag men blåst och då passar jag på att hänga lakanen på tork ute. Här är det bra förutsättningar för att det ska bli torrt tills vi vill gå in. Men nu har jag gått före i tiden då jag först bäddar sängen och hundarna får morgna sig i lugn och ro. JR cyklade upp till torget för att posta ett brev och där köpte han en baguette i tobaken, då pastisserie var stängt. Ingen höjdare till bröd tyckte vare sig jag eller hundarna. Men det gick åt.

Ligger man precis här så har man full koll på de som är inne och de som är ute. Solen har ännu inte blivit så varm som Kuma anser vara acceptabelt. Men senare blev den det och det var då jag hängde lakanen på tork.

JR postade ju vår ribb för kommunalskatten idag och nu är det en del administrativa saker att ta hand om. Därför tog han kontakt med en boende här nere för att få lite råd. Nu visade det sig att det skulle vara vinprovning så JR fick vänta några timmar tills samtalet kunde äga rum. Men under tiden lyssnade vi på Sarah Down Finers podd som heter “Talk to me”. Lite stapplande då det är första avsnittet men jag tror att den blir bra så småning om.

Livet är ett par träskor anser JR och dessa är väl använda. Tyvärr var de inte av äkta vara och nu ser de luggslitna ut. Han fick ett par nya i födelsedagspresent men de kan man säga ramlade ihop. Spikarna kom ut en efter en och sedan var raset ett faktum. Jag har ju ett par men de är i min storlek 37 och inte som någon 42:a kan använda sig av. Det löjliga är att jag inte klarar av att gå i mina då de är för höga. Därför kör jag med gummiskorna i bakgrunden. Tänker tillbaka på de år jag gick i höga pumps och det gjorde jag bra. Gick hela Avenyn i Göteborg och hem med höga klackar. Se där vad ett benbrott kan åstadkomma.

Jag har tuktat rosenbuskarna och rabatten. Allt medan jag väntade på att tvättmaskinen skulle bli klar. Sedan satt vi ute på trädäcket och intog våra dagliga b-vitaminer. När skuggan blev lite väl kall för mig skiftade JR och jag stolar men tillslut fick vi ge upp. Soptunnan skulle bytas ut mot den gröna och hundarna skulle ha sin middag. De tycker om paella och det var vad köket bjöd på idag. Kyckling och saffransris gör våra hundar glada.

Nu hoppas jag på en dag med sol och vind för jag har lite mer tvätt i morgon. Men blir det molnigt så sätter jag upp ställningen i biblioteket. För tvätta ska jag så det så. Har endast ett par trosor rena nu och jag tänker inte gå med rumpan bar. Visserligen har jag nu snickarbyxorna men trosor är att föredra. Förresten var det riktigt skönt att ha dem på idag.

Vinbonden och grönsakstanten har idkat trädgårdsskötsel idag så nu är väl alla druvorna plockade och grönsakslanden nyplanterade inför nästa år. Lite fritid och de jobbar hemifrån vilket ju är rådet nu under coronatider.

4 svar på ”Trädgårdsdax

Lämna ett svar