Stekare

Idag har både jag och JR stekt bacon för kommande dagar. Fast jag stekte till dagens lunch. Det blev hamburgare på bröd med smält ost, stekta bacon, tomater, stekt lök och stekta ägg med hel äggula. Så fruktansvärt onyttigt och gott. Riktigt fina gubbamackor kallade JR det. Sedan stekte JR fler bacon då han siktar på fler gubbamackor. Så vi är väl riktiga stekare idag då.

Men det var eftermiddagens bravader. Tidigare idag krävde Kuma på att få gå ut. Här SKA liggas på gräset i ett par timmar så det så. Bara för mig att sätta mig på trädäcket då de vill ha sällskap. Kläderna jag kört i tvättmaskinen idag hänger på torkstället i biblioteket. Solen var ytterst opålitlig så jag kände att det var lika bra att kapitulera.

Teslan behövde få luft i däcken och JR tar den elen från Mackans solceller och lite laddning behövdes också men det tog vi i förrådet. Pumpen är förvarad i en tillbörlig kasse från Lidel i Sverige. Den hänger med sedan flera år. Jag handlar klokt säger den i röd text. Så vi handlar klokt för närvarande mest på vår Super-U i byn.

Jag kände mig lite tråkig och matt i håret igår så det blev en öppning på min salong och nu sprudlar mitt hår av energi och färg.

JR förberedde lite attribut till våra pompiers som snart kommer med nästa års väggalmanacka. Han satt och räknade alla mynt vi sparar för detta tillfälle och vi har en bra summa som borde vara till belåtenhet. Fick Tore Skogmans visa i huvudet: pengar är till bekymmer för både fattig och för rik. Så är det ju faktiskt. Undrar om det var han själv som skrev den visan eller någon annan?

Vinfältet börjar ändra färg och bladen övergå i mer brunt än grönt. Vår granne vinbonden har nog skördat allt för idag har de idkat trädgårdsskötsel. Klippt sitt mullbärsträd och kapat allt högt gräs. Den gamla hoppborgen har monterats ned och forslats bort. Antagligen till återvinningen. Ingen hoppar där sedan flera månader.

Vi väntar med vårat mullbärsträd lite till. Förra året var JR orolig för att vi dödat det efter kapningen. Men så fel han hade för så stort och prunkande det blev i år. Men i år behöver vi inte kapa det så hårt. Fast ett mullbärsträd ska väl ha bär? Jag har inte sett ett enda bär på dessa träd så kanske är det något annat slags träd? Men vi tycker om det och det är så häftigt att se hur det breder ut sig när våren kommer och sedan bara mer och mer under sommaren.

Nu förbereder vi oss för vintern som ju även kommer här fast i en lightversion som tur är. Ingen snö och halka till min glädje. Ok, nollan kan det bli under någon morgon men sedan så plussar vi på resten av dagen.

  6 reaktioner på “Stekare

 1. oktober 13, 2020 kl. 23:13

  Dig går det ingen nöd på, besök hos frissa är alltid så skönt. Mullbär, jag har ett svagt minne om att jag fick smaka det någon gång, sjutton att minnet är dåligt fläckvis.
  Jag har haft rörigt sedan förra veckan, döden gjorde besök, besök min mamma vilket var trevligt, två läkarbesök, och min jäkla mun som svider och medicinen verkar inte hjälpa. Jag är mest trött och måste sova en del dagar. Kram

  • oktober 14, 2020 kl. 02:29

   Livet är ett djävla damma damma. Så dyker det upp ett nytt problem och wtf. Näe kan man trycka på en gladknpp för ett par år?

   • oktober 14, 2020 kl. 22:42

    Vi önskar oss en sån knapp på stört! Kram

 2. oktober 14, 2020 kl. 12:46

  Nu blev jag hungrig, men det passar ju bra eftersom vi snart ska gå ut och äta lunch 🙂
  Ha det gott!

  • oktober 14, 2020 kl. 13:48

   Det kallas aptitretare 😁

 3. evadramin
  oktober 14, 2020 kl. 22:08

  Absolut god mat och hälsosam. Ser fram emot lite bilder på almanackan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: