Fjärde advent

Jag ska erkänna att vi inte har tänt ett enda ljus under dessa adventssöndagar. Kanske har det funnits stearinljus i jullådan, men de får ligga till ett annat år. Denna förbaskade pandemi har liksom tagit lusten till att känna in julen. Vi hade gärna haft H här nere och tjötat med honom om kvällarna. Nu har det inte varit möjligt och framtiden är så fruktansvärt oviss att vi inte vet när vi kan ses igen. Detta år har blivit så tungt för många och hemskt för de som förlorat en när och kär vän,släkting, älskad make eller maka.

Men nu ser vi fram mot nästa år och hoppas att denna pandemi tillslut ska vara mer under kontroll. Idag fick jag nya almanackan från pompiers och det känns så nytt och inger hopp för det måste vi ha.

JR hade lite pälsvård idag eftersom vi skulle göra rent golven. Kuma var som vanligt lite skeptisk till vad som skulle hända. Men jag kan garantera att han blev borstad och tycker om det när han väl är under borsten.

Som sagt så sanerade vi golven idag och efter det blev det oss själva som fick en dusch. Fika med podd på det och söndagen var precis som vi önskat. Det har varit +15 ute och lite blå himmel med sol har vi även haft. I morgon vänder det och då är dagen lika lång som natten. Redan nästa dag på tisdag så är dagen liiite längre än natten. Något positivt mitt i allt elände.

På torsdag är det julafton och den firar man inte här men juldagen är den stora dagen och helg.

4 svar på ”Fjärde advent

  1. Stearinljus tänder vi inte i husbilen, för hög brandrisk tycker jag.
    Så fin almanacka, undrar hur den ser ut inuti?
    Härligt med sol.

Lämna ett svar