Vi närmar oss julen

Idag skulle min mamma ha fyllt år, hela 92 år skulle det ha blivit men hon blev inte ens åttio. Livet är inte rättvist ibland känns det som. Jag saknar henne som bara den för vi hade ett speciellt band. Hon var inte mamman som jag satt i knä på eller kramades särskilt mycket med. Men hon bakade underbart goda kanelbullar. Vi hade nog den bästa kontakten när jag gick i gymnasiet och efter det. Många fina kvällsprat och jag kunde känna hennes kärlek i varje ord och i hennes ögon. Hon var speciell då hon haft en speciell uppväxt mitt i andra världskrigets Finland. Ett land som hon inte kände sig hemma i då hon härstammade från ryska karelen. Men vink på dig mamma där du är och jag hoppas du finns någonstans.

Inte någon blå himmel idag men vindstilla och rätt varmt ändå. Jag har kört lakan i tvättmaskinen och det var mitt projekt. JR frös om röven när han körde teslan för att köpa bröd. Men inomhus har vi varmt så JR skruvar ner elementen hela tiden. Välisolerat hus vi bor i precis som i Sverige. Ibland skulle jag vilja pynta som tusan med julsaker och så känner jag att nej inte detta år. Vad ska vi fira? Att detta corona muterat och blivit ännu mer smittsamt? Allt står en upp i halsen och Sverige är en skam med sin regering som verkar totalt handlingsförlamad. Orkar inte ens tänka på det.

Jag gör som växterna bidar min tid och väntar. En dag så kanske vi kan träffa nära och kära igen. Det tragiska är att för en del kan det vara sista julen och den får de tillbringa i ensamhet. Fasen till nästa jul ska jag skaffa en tomte som klättrar på stuprören. Bara för att.

Vi blickar framåt och ser att himlen ändå skiftar i blått. Det kommer snart en vår och sedan en sommar. Mullbärsträdet kommer att kasta sin skugga över oss och svalka varma hundar. Vi ska plaska i en pool när värmen är för jobbig. Sydfranskan ska komma förbi och prata en skvätt och Christian ska ropa vid grinden hej på svenska.

Snart julafton och busken blinkar så fint i mörkret. Nästa år kanske vi hittar på något nytt som får grannarna att häpna. Men i år kör vi en snålvariant på blinkandet.

Vad får ni i julklapp? Jag tror att jag får en stor kram och en puss rakt på munnen. Precis vad jag önskar mig.

  5 reaktioner på “Vi närmar oss julen

 1. evadramin
  december 22, 2020 kl. 00:21

  Fina minnen du har från din mamma.
  Vi bidar också vår tid och sitter lugnt kvar där vi är ett tag till.
  Jag gissar den fina bilden är på Turbo.

 2. december 22, 2020 kl. 10:36

  Vissa dagar tänker man extra mycket på dom som inte är med oss längre. Idag vinkar jag till pappa som har namnsdag idag. Natanael. Fast det var inte hans förstanamn.

  Jag kommer att få samma julklapp som du. Fasen att vi har tjuvkikat så vi redan vet… 😉

 3. december 23, 2020 kl. 16:41

  Tänk vad bra att puss och kram är lika bra där nere, hehe. God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: