Ändrade planer

Tänkte ta en sovmorgon idag men jag vaknade i vanlig tid och sakta men säkert vaknade resten av familjen. Satt en stund på sängkanten och läste nyheter på mobilen innan det var dags att låta hundarna få göra morgontoalett. JR tog shoppinglistan och körde till Super-U. Efter ett tag då jag kokat ägg, bäddat sängen och gjort klart för en sen frukost kom han hem med en massa gott. Vi åt och sedan blev det lite kattatvätt då jag ju hade min vipplardag och JR tänkte köra en sväng med snabeldraken. Duschen fick bli efter detta.

Eftersom jag planerade att göra ny morgonsmoothie var vi ut på baksidan och hämtade ett par kumquatar. JR cyklade upp till C då vi behövde få hjälp med att få förklaring på hur vi skulle göra de prover vår läkare ville ha. Sedan ville vi lämna över en liten present som tack för all hjälp vi får.

Jag hade ju tvätten att vika och lägga in i skåpen så när jag var klar med dessa sysslor skulle jag börja med smoothien. JR kom hemfarande och nu måste vi till pharmacian och hämta påsar. JR hade fått med sig en gammal av C som vi skulle visa upp. Bara att lasta in hundarna i Mackan och åka iväg. Jag min strulpotta glömde munskyddet i bilen så JR fick gå tillbaka och hämta det. Vi fick våra påsar och körde hem. Nu skulle en blankett fyllas i och JR tog ännu en gång teslan till C för att få hjälp. Nu ska vi även ta ett blodprov och C hjälper oss att boka tid så sköterskan kommer hem till oss för att ta det och hämta kissprovet.

Det är mycket med detta och särskilda föreskrifter hur man ska göra. I Sverige går man in på toaletten på vårdcentralen och ställer en mugg vid luckan. Här har vi fått föreskrifter vilket kiss som ska i burken med pulvret. Vi har bestämt oss för att kissa i behållare innan då det blir svårt att se när vi hamnat inom de linjer som föreskrivs. Samt vilket kiss som ska i. Inte det första eller det sista utan det i mitten. Fattar ni hur vetenskapligt vi måste gå tillväga?

Efter allt detta och då JR varit en tur till hos C hade vi ändrat våra planer för idag. Jag gjorde smoothien som tog lite tid, gav hundarna deras fika och sedan fyllde vi i blanketten som ska följa med kissburken till laboratoriet i Beziers. För det är tydligen dit det ska. Men det tar vår blodtagerska med sig. Tur vi har en månad på oss för draculas syster är tydligen upptagen då hon har många byar under sin mantel.

Vi hade tänkt gå en sväng bland vinfälten idag också men det blev inget av det. Visserligen har både jag och JR en del träningsvärk från gårdagens promenad men det hade inte inte stoppat oss om tiden räckt till. Men både städning och promenader blir det tid till andra dagar. Hundarna verkar nöjda med sin dag då dörren varit öppen till långt in på eftermiddagen.

Nåväl vi får sova på saken och se vad morgondagen har att erbjuda.

4 svar på ”Ändrade planer

  1. Vilken bra hjälp ni får av C! När vi var nya här fick vi ovärderlig hjälp av Maggan (som var den som “lurade” hit oss). Hon pratar flytande spanska och det underlättar verkligen, speciellt när man ska ha kontakt med myndigheter.

    Ha en fin dag!

  2. Mycket med det jordiska förstår jag. Fantastiskt bra att få svensktalande hjälp.
    Det var verkligen fullt upp.
    Det blir väl en promenad i dag?

Lämna ett svar