Ny månad

Vände blad på väggalmanackorna idag och en helt ny månad uppenbarade sig. Vi startade även med att mäta blodtrycket som vi ska göra nu i tre dagar på morgonen och på kvällen. Som tur är köpte vi en sådan mätare hos Pharmacia när vi flyttade in i huset.

Varmt idag med så dörren har stått öppen, men det har blåst en del. Fast idag var det varma vindar. Jag har haft en halv arbetsdag idag då jag tvättat lakan och sedan hängt upp dem. JR har rullat soptunnor så han har också jobbat halvtid. Nu är det ljust fram till en kvart över sex på kvällen vilket känns helt underbart.

Upprörda fåglar som svävade i vinden. Men våra småfåglar hade konsert i träden och jag satt ett bra tag och bara njöt av kvittret.

Vi sover nu med sovrumsfönstret öppet, fast jalusien får vara nere. När det är tvåsiffriga grader på natten behövs det luft om man ska sova bra. Turbo sover i soffan mest nu då hon tycker att det blir för varmt i sängen. Hon kommer på morgonen och vill kela en stund innan vi går ut. Kuma sover vid fotänden som vanligt och honom får vi väcka när vi ska ut. Inte morgonpigg alls den killen.

Tror att det dröjer någon vecka tills vi kan sitta ute. Jag ser fram mot att JR börjar med staketet mot fimpan. Så fort vi går ut i trädgården så flyger fimpan och askan ut och glor. Hur nyfiken får man vara? Med nya staketet kan de åtminstone inte se vad vi gör ute även om de hör att vi är där. Eftersom hon har ungarna ute och de lockar på våra hundar är det jobbigt. Men det kommer att bli bra och när vi väl får poolen på plats är det skönt att slippa insyn.

Det kliar i mina fingrar att få köpa en ny pelargon och nya klängväxter till pergolan. Jag har sett sådana jag vill ha här och även fått en del tips på tåliga sådana. De får bilda tak och ge skugga vid sovrumsfönstret. Men ännu är det inte säsong för dem så jag få ge mig till tåls. Fast jag har bestämt att två rosor ska nog få följa med hem från 34:an på onsdag. De ska ju planteras i februari.

De kommer mina kumquatar. En del är redan mogna och de hamnar i morgonsmoothien.

  6 reaktioner på “Ny månad

 1. evadramin
  februari 2, 2021 kl. 00:53

  Så trevlig er uteplats er ut. Där hade jag lätt kunna trivas.
  Er granne ”fimpan” verkar att vara en lite underlig typ. Eller kanske bara typisk fransyska?

  • februari 2, 2021 kl. 01:59

   Ingen aning om hon är typisk, men lite för nyfiken för min smak. Hon kanske har tråkigt?

 2. februari 2, 2021 kl. 09:20

  Så, blir det pool detta år eller? 😀

 3. februari 2, 2021 kl. 10:47

  Hoppas ni får upp staketet snart då!

  Ha en fin dag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: