Värmen fortsätter

Möttes av en strålande sol när vi öppnade jalusierna idag. Himlen kunde knappt vara mer blå och temperaturen steg upp till +25 under dagen. Skönt nog hade vi inga måsten utan kunde göra det vi hade lust till. Jag hade stor lust att sopa trädäcket och den gröna mattan. JR hade lust att klippa gräsmattan som passat på att börja växa nu då det även är varmt på nätterna.

Sedan torkade jag av stolar och bord så vi kunde sitta där. Tittade på tornfalkarna som jagade över vinfältet och jag hoppas de fångar råttor och möss. Vår Turbo fångade en liten råtta idag och vi tror att de försöker ta sig in hos fimpan som ju håller höns i trädgården. Har sett att de häller matrester i deras inhägnad och det gillar säkert råttorna. JR hörde hur hon och systerfimpan rusade ut skrikande till hönsen strax efter att jag upptäckt den döda råttan hos oss. Hönsen hade kanske besök av resten av råttfamlijen. Nu hoppas vi att inte Turbo ska bli smittad av något men hon är ju vaccinerad mot rabies så det känns rätt tryggt ändå.

Efter vårat värv belönade vi oss med årets första öl utomhus. Det kändes bra. Än så länge kan vi sitta i solen utan parasollet men nog blev vi lite röda om kinderna bägge två. Solen värmer bra redan och det gäller att vara på sin vakt så inte näsan blir för röd.

I morgon är det upp med tuppen vilket inte är något som vi direkt älskar. Men fru dracula kommer och det är ett måste. Alternativet hade varit att hyra en bil och åka in till laboratoriet i Beziers utan att äta innan. Okej, det tar tio minuter dit men först ska vi hitta dit, hitta parkeringsplats och får kanske vänta en stund. Därför valde vi hembesöket.

Vi tänker nämligen köra till Brico Depå efter att ha ätit frukost och duschat. Dags att köra ingång staketprojektet. JR behöver en balk sade han och sedan lite annat. Vi ska ju först måla bets på träet och ja, jag kommer att bli involverad i det. Men jag gör det så gärna då jag längtar efter att ha staketet uppe.

Morgondagen är fullbokad tydligen.

6 svar på ”Värmen fortsätter

  1. Härligt med sol och värme och därmed lite arbetslust.
    Perfekt med hembesök.
    Hoppas ni får handlat det som fattades.

Lämna ett svar