Lat söndag, inte här nere

Okej, jag medger att vi inte var uppe i ottan för ingen av oss är morgonmänniskor eller morgonhundar. Men före lunch är vi uppe och har inspekterat trädgården. JR susar iväg på teslan för inköp av frukostbröd och när bagaren ser honom genom fönstret stoppar han två baguetter i påsen. Bara att langa fram slantarna och susa hemåt för JR. Lite kända i byn har vi blivit nu.

Sedan har vi gjort rent golven ,JR kört runt snabeldraken och jag moppat. Turbo har fått en borstning och nu är det i stort sett över med fällningen. Sängen väntar ikväll med nya rena lakan. Känner oss nyttiga och duktiga som tusan.

Vi kan tillåta oss att vara lite trötta såhär på kvällningen. Turbo har spankulerat ute mest hela dagen då vi haft +20 i skuggan. På framsidan blåser det i regel inte heller så det blir varmt där. Men mobilen har varnat för hårda vindar fast de nådde inte hit.

Alla mörka moln delade på sig innan de nådde över oss. Solen värmde skönt och fåglarna kvittrade allt vad de kunde.

Såhär såg himlen ut på baksidan fast dit gick jag inte för det blåste mer där. Nu märker man att man bor i ett microklimat då det riktigt kalla inte når hit. Måste berätta att igår fick jag greppa stolpen till pergolan då ett fruktansvärt ljud kom från himlen och plötsligt dök det upp ett mirageplan. Trodde jag skulle kissa på mig. Jag har inte vant mig vid deras patrulleringar. Vi är mer vana vid brandflyget och helikoptrarna som flyger från bergen.

I morgon startar en ny månad och för oss är det nedräkning till Madame Dracula. Det blir en tidig morgon det huvva.

7 reaktioner till “Lat söndag, inte här nere

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.