Arla morning bla bla bla…

Detta med soluppgångar är överreklamerade och inget jag kommer att förespråka i framtiden. Nej, jag föredrar solnedgångar. Lugnare rofyllda och lagom ljusa. Men idag var vi uppe före det förstnämda och satt påklädda när syster Dracula kom. En i övrigt mycket trevlig människa som gjorde ett förnämligt jobb. Jag brukar ha stora blåmärken i armvecken efter en sådan session, men nu har jag ett ynka litet blåmärke. Det är mindre än en ärta. Hon tog med sig kissröret också och nu är det på väg till labbet i Beziers. Utan carte vitale var vi beredda på en större kostnad. Det hela slutade på 160:- för oss båda all in. Va? När vi sedan åt frukost ringde en kvinna från vårdcentralen då vår fina Dracula glömt fylla i var resultaten skulle skickas för mig. Känner mig stolt då jag klarade av att per telefon förklara det hela.

Efter frukost med ägg,smoothie,kaffe och baguette duschade vi och nu skulle vi göra diverse inköp. Men först var det tankning av Mackan. Vi har inte tankat sedan i november förra året så det var liksom dags. Så istället för till vänster svängde vi höger mot centrum.

Inte så mycket trafik då det var nära lunchtid för de som jobbar. Efter tankning styrde JR Mackan mot Narbonne och Bricko Depå.

Korsade Canal Midi och det verkade vara mycket vatten just nu. Läste igår att de varnade för lavinfara i Pyrenéerna. Känns lite konstigt när våren och sommaren har kommit här.

En stunds väntan blev det för hundarna och mig vid Brico men det var inte mycket folk där så JR var nöjd. Jag fick också en present som jag senare provade hemma, men den får jag visa vid ett senare tillfälle. Är verkligen nöjd med dagens inköp.

Hemåt körde vi sedan. Var liksom inte upplagd för mer shopping. Dessutom hade jag inte någon väst på mig då jag inte planerat något sådant.

Rundade Beziers i vanlig ordning och slottet syns som en välkänd siluett. Det har en våldsam historia då ett stort blodbad inträffade där när katarerna mördades. Men idag är det en fin syn när vi närmar oss hem.

Mandelsblommorna har börjat slå ut och det lyser vitt utmed vägen. Först är blommorna vita för att sedan övergå till rosa. Så vackert.

Som vanligt lyser solen över Thézàn och vi stannade ute i trädgården ett bra tag sedan vi kom hem. Nu börjar den nästan bästa tiden på året. Grannens mimosaträd har börjat skifta till gult. Vi tar sovmorgon i morgon.

5 svar på ”Arla morning bla bla bla…

  1. Vilken trevlig dag och tack för att jag fick hänga med. Så fina bilder. Och helt fantastiskt att du kunde klara av det på telefon.
    Nu är väl våren nästan på gång hos er!

  2. Skönt att det gick så bra med Draculabesöket, även om det var lite dyrt… 😉
    En trevlig liten utfärd och visst är mandelträden fina!

    Ha en braig dag när ni vaknar 😀

Lämna ett svar