Det fuktiga vädret håller i sig

Det regnade idag när vi vaknade framåt förmiddagen. Men JR hade ändå tänkt ta Mackan till Brico då ett antal stora bultar behövde köpas till staketet. Här ska bli stabila saker ska jag säga. Vi gjorde en sen frukost och efter den ringde vår läkare C och tydligen hade proven från labbet kommit till henne. JR måste cykla till vårdcentralen och hämta recept på två vitaminer som jag måste börja ta direkt. Snäll som har är fortsatte han efteråt till Pharmacia och hämtade ut dem. Precis när han kom till vår grind kom postfröken på en gultesla och lämnade ett stort kuvert. JR:s provsvar från labbet hade kommit de också, tror mina kommer i morgon. Ja, vi har postutdelning på lördagar här.

Tänkte visa hur det ser ut nu där vi tänker sätta upp ett nytt staket. Vi satte ju upp ett provisoriskt vasstaket förra året men nu ser vi rakt in till fimpan och hon ser nog lika bra in till oss. Men snart så ska det bli andra bullar åt det hållet.

Jag hade även tänkt använda min nya fina leksak i trädgården idag men det blev inget med det. Det regnade inte egentligen men det var som en dimma med vattendroppar hela dagen. Fuktig luft med andra ord.

Lilla palmens blad börjar bli gröna igen efter att ha tappat lite färg då det var så kallt i två veckor. Titta ned i kärnan och där kommer det nya fina blad så kottepalmen kommer att må ännu bättre framåt sommaren. Den har nog växt 50 cm sedan vi planterade den där. Få se om den andra kottepalmen också får hamna bredvid senare.

Vi gjorde en liten inspektion i trädgården idag då vädret inte inbjöd till någon längre promenad. Kuma var fullt nöjd med det och Turbo verkade inte heller vilja vara ute någon längre stund då hon sprang till dörren och ville in.

Vi har ingen mimosa i vår trädgård, men grannen tvärs över gatan har och nu har den börjat blomma. Fotot är smygtaget därav skärpan. Men jag njuter av fägringen och kanske kommer en dust av lukten till oss.

JR har haft en del administrativt arbete idag och det passade ju bra när vädret var som det var. Igår åt vi cesarsallad och idag blir det varm korv med bröd. Så kulinariska är vi ibland. Men varför krångla till det? Har ätit fyllda crepes med ost och skinka tidigare idag. Ett glas gott vitt vin till det gör det hela lite festligt.

I morgon är det lördag och då vipplar jag. Älskar att gå runt och bara vippla här och där samtidigt som jag funderar och njuter av livet. Lite kontemplation samtidigt som jag gör lite nytta. Brukar läsa några rader i Thomas Tranströmers samlade verk. Jag tycker verkligen om hans dikter och prosa.

8 svar på ”Det fuktiga vädret håller i sig

  1. Förstår att ni vill ha insynsskyddat, men annars tycker jag vasstaket är himla fint och trevligt. Skulle gärna vilja ha det runt min terrass, eller iallafall halva, men det får vi inte ha 😦 Lika för alla typ, i vår community.

    Jättefina hundar, vad är det för ras? 🙂

  2. Roligt när det växer och gror.
    Skönt att kunna gå in när man vill.
    Troligen har grannen bra insyn till er.

Lämna ett svar